Back to top
CE

Vicente Del Bosque apadrina l'inici de les obres de la nova Ciutat Esportiva

El complex esportiu del CF Damm està cada cop més a prop de ser una realitat. Sobre el terreny ja han començat els treballs de construcció, que s'estima que duraran catorze mesos, i Vicente del Bosque ha visitat l'obra a Montjuïc per conèixer de primera mà el projecte.

El futur de la institució a les noves instal·lacions a la muntanya de Montjuïc ja està un pas més a prop. El Club ha pogut iniciar el treball en els més de 30.000 m2 que la Fundació Damm va adquirir el gener de 2021 i manté la previsió de poder comptar amb el nou espai l'any vinent. L'inici de les obres s'ha vist endarrerit per procediments burocràtics i permisos habituals i necessaris en grans construccions com aquesta, però un cop donat el tret de sortida s'estima que s'allargaran durant catorze mesos i que a principis del 2024 ja es podrà començar a fer ús de les instal·lacions.

La primera fase s'ha iniciat amb els moviments de terra que permetran anivellar el terreny i preparar la instal·lació dels camps de futbol previstos, mentre que en paral·lel s'està duent a terme la rehabilitació de l'edifici principal, a més de l'habilitació dels accessos al recinte. En total, el complex esportiu comptarà amb dos camps de Futbol 11 −un dels quals es podrà dividir en dos de Futbol 7− i dos edificis. El principal, que acollirà oficines, servei mèdic, gimnàs, vestuaris i sala d'estudis, i un de secundari situat entre els dos camps de futbol, amb graderies per a fins a 550 espectadors, una àrea de restauració i més vestuaris.


Vicente del Bosque dona el tret de sortida a les obres

L'inici de les obres ha estat apadrinant per Vicente del Bosque, campió del Món, d'Europa i d'innumerables èxits amb el Real Madrid. L'exseleccionador espanyol, amb un vincle històric amb l'entitat, ha compartit una jornada amb els membres del CF Damm i s'ha desplaçat a Montjuïc per conèixer el nou complex de primera mà, on s'ha interessat pels avenços de l'obra i ha reafirmat la seva admiració pel projecte esportiu del Club.

Vicente del Bosque ha explicat que el seu primer record del CF Damm es remunta a la temporada 1968/69, quan acabava la seva etapa formativa: "Em vaig començar a familiaritzar amb un Club que era i segueix sent exemple al futbol juvenil, i des d'aleshores he vingut a veure partits i he tingut contacte amb el president Barcons". A prop de coincidir amb la generació que va arribar a la final de la Copa del Rei del 1967 eliminant precisament el Real Madrid, va estar ja al sopar de cloenda del curs 17/18 i ha afirmat que té moltes ganes de veure acabada la nova ciutat esportiva. "Em sento molt proper a aquest projecte. Penso en la il·lusió que ha de sentir tot el Club per estrenar unes instal·lacions que seran envejables. Segur que representaran tot un orgull i generaran un gran sentiment de fidelitat als jugadors i jugadores de la Damm" ha declarat.

Durant la visita, Del Bosque ha estat acompanyat per Ramon Agenjo, president del CF Damm, i Carles Domènech, director executiu, a més dels arquitectes que han dissenyat el complex, Jordi Pagès i Bernat Ardèvol, dels estudis barcelonins Max de Cusa i Hiha Studio respectivament. Després de visitar els terrenys de Montjuïc ha compartit un dinar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm en el qual també hi han assistit el President d'Honor Josep Barcons, els entrenadors d'etapa juvenil i els coordinadors, que han pogut compartir amb ell una estona agradable.