Back to top
ciutat esportiva

El CF Damm tindrà un nou estadi l'any 2023

La Fundació Damm adquireix 30.000 metres quadrats al Club Natació Montjuïc on construirà la seva Ciutat Esportiva

La Fundació Damm ha anunciat avui la compra dels terrenys on construirà la Ciutat Esportiva del Club de Futbol Damm. El complex esportiu estarà ubicat a l’antic Golf Montjuïc, en uns terrenys fins ara propietat del club de natació homònim. El CF Damm preveu inaugurar a principis de 2023 unes instal·lacions que el convertiran, juntament amb el FC Barcelona, en els dos únics clubs que participen en les màximes categories de futbol català i estatal en comptar amb un estadi propi a la ciutat de Barcelona.

El contracte de compravenda ha estat ratificat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona per part de Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació Damm i president del Club de Futbol Damm, i de Jaume Roca, president del Club Natació Montjuïc. A la signatura també hi han estat presents Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol, i Enric Bertrán, president de la Federació Catalana de Natació.

Una ciutat esportiva sostenible i multidisciplinària

La ciutat esportiva que aixecarà la Fundació Damm serà una obra conjunta dels estudis d’arquitectura barcelonins Max de Cusa i Hiha Studio. Les noves instal·lacions tindran una superfície de 30.000 m2, distribuïts en dos camps de futbol 11, un dels quals es podrà dividir en dos camps de futbol 7, i dos edificis. L’edifici principal acollirà les oficines del CF Damm, a més dels Serveis Mèdics, gimnàs, vestidors del camp principal i una sala d’estudis, per tal de donar continuïtat a la formació acadèmica dels jugadors i les jugadores. En el segon edifici, situat entre els dos camps de futbol, s’hi ubicaran més vestidors i les graderies, amb una capacitat de fins a 550 espectadors, i una àrea de restauració de 100 m2.

El disseny del nou complex esportiu del club cerveser ha estat plantejat amb l’objectiu d’integrar les instal·lacions en el paisatge de la muntanya de Montjuïc, aconseguint una ciutat esportiva adequada a les necessitats actuals i lliure d'emissions de CO2. El complex ha estat dissenyat seguint criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, amb l’objectiu d’aconseguir unes instal·lacions Nearly Zero Energy Building (NZEB) i energèticament autosuficients. Per fer-ho possible, s’han previst instal·lacions i equips de producció d'última generació que, per a la seva eficiència i alt rendiment, minimitzaran el consum energètic del centre. Un consum que serà 100% elèctric i que es nodrirà d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. A més, per optimitzar el consum d'aigua, es preveu la instal·lació d'un dipòsit per emmagatzemar l'aigua de la pluja, la qual s'utilitzarà pel reg i el manteniment dels camps de futbol, així com dels espais de l'entorn dels edificis. Tot plegat, amb l’objectiu d’aconseguir unes instal·lacions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Tots els equips del Club de Futbol Damm hi jugaran els seus partits com a locals i hi realitzaran els entrenaments durant la setmana. Les instal·lacions també acolliran actes i altres activitats diverses de la institució. Igualment, la Fundació Damm posarà el complex esportiu a disposició dels col·laboradors i les col·laboradores de Damm, així com de les seves famílies, en el marc de la decidida aposta de la companyia per la salut de totes les persones que en formen part.

Declaracions de Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació Damm i president del CF Damm:

“Amb la compra dels terrenys donem el tret de sortida al que segurament serà un dels projectes més importants en la història de la Fundació Damm: la construcció de la nostra Ciutat Esportiva. Un somni que es farà realitat el 2023 i que dotarà al Club de Futbol Damm d’unes instal·lacions esportives de primer nivell dins la ciutat de Barcelona. En aquest nou complex, més de 230 nois i noies d’entre 8 i 19 anys es formaran esportivament i humanament a través de la pràctica del futbol, ja que des de la Fundació Damm entenem l’esport com una eina d’educació i de cohesió social”.

Declaracions de Jaume Roca, president del Club Natació Montjuïc:

“La Fundació Damm i el Club Natació Montjuïc compartim la voluntat d’educar la nostra joventut a través de la pràctica esportiva, i convertir els nois i les noies dels nostres clubs en homes i dones que contribueixin a millorar la nostra societat”.

Vídeo

Vídeo
La futura Ciutat Esportiva del CF Damm