Back to top
damm

Carles Domènech: "Confiem que la temporada 2024/25 ja jugarem íntegrament a la Ciutat Esportiva de Montjuïc"

El director executiu, Carles Domènech, i el director esportiu, Albert Puigdollers, han passat pels micròfons de Ràdio Marca per fer balanç de la temporada i analitzar la salut institucional i esportiva del CF Damm. El futur a Montjuïc amb la Ciutat Esportiva ha estat un dels temes principals que s’han tractat al programa.

D’entrada, Domènech ha fet una valoració molt positiva de la temporada: “Estem creixent socialment amb el suport de la Fundació Damm i la companyia amb la construcció de la Ciutat Esportiva. A més, esportivament estic satisfet de com s’han comportat els equips, i de com han jugat i s’han expressat a través del futbol. El camp de l’Horta sovint s’omple per veure jugar els equips de la Damm”.

En la mateixa línia, Puigdollers ha expressat que els èxits de l’entitat són fruit de la tasca formativa: “Entenc que estem en un club formatiu i la formació s’ha de prioritzar al resultat. És a partir de la millora dels jugadors que aconseguim els resultats. Tots ho tenim clar dins el Club. Evidentment, ens agrada guanyar i estem satisfets que, darrerament, l’equip de referència de l’entitat (el Juvenil A) ha obtingut fites importants. Tot això és conseqüència de la feina que fa temps que estem potenciant”.

Sobre la gran quantitat de futbolistes professionals amb passat pel CF Damm, el director executiu ha volgut reivindicar la tasca de tots els clubs del futbol català. “Quan un jugador arriba a Primera, difícilment ha jugat tota la vida al mateix club formatiu. Generalment, ja fitxem bons jugadors provinents de clubs on s’ha fet bona feina. Nosaltres tenim l’obligació de fer-los créixer futbolísticament, i després ens els fitxen altres clubs fins que arriben a dalt. La demostració que estem fent una bona feina és que construïm plantilles competitives any rere any”, ha dit Carles Domènech.

L’expressió “jugar bé a futbol” dona per molts debats. “Per a nosaltres, jugar bé a futbol és ser protagonistes amb la pilota”, ha assegurat Puigdollers. “Que el jugador sigui atrevit amb la pilota i no tingui por a equivocar-se. Que s’identifiqui a través d’un model de joc associatiu”.

Un tema que està en boca de tothom és la futura instal·lació que està construint la Fundació Damm. “La finalització de les obres està programada pel gener-febrer de 2024. Possiblement, anirem incorporant alguns equips de manera progressiva a final de temporada. Fa molts anys que esperem aquest moment i confiem que la temporada 2024/25 ja jugarem íntegrament a la Ciutat Esportiva de Montjuïc”, ha comentat el director esportiu.

Un aspecte fonamental que impactarà positivament en el desenvolupament del CF Damm, ha argumentat Puigdollers, serà la cohesió grupal. “Podrem estar tots junts i fomentar la unió i el caliu de tots els i les integrants de la Damm. La identitat del Club es potenciarà en estar tots en una mateixa instal·lació”. També s’estudiaran tots els escenaris per ampliar el ventall de clubs de l’entitat i potenciar l’estructura de futbol femení amb dos equips més.

Una realitat única i especial, la que es viu al CF Damm, que és possible gràcies al suport de la companyia. “Quan ens reunim amb els pares i les mares dels nous fitxatges, i també en el primer dia d’entrenament de cada temporada, sempre recordo als jugadors i les jugadores que hi ha 5.000 persones treballant i venent cervesa perquè nosaltres puguem jugar a futbol. Aquesta és la base de tot”, ha finalitzat Carles Domènech.

Escolta el programa complet (28-06-2023) aquí.