JB

Victòria vibrant contra el Barça!

JUVENIL B 4-3 Barça

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 20 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Municipal d'Horta i arbitrat pel col·legiat Serrat Susi.

Gran victòria del Juvenil B! El Municipal d'Horta ha pogut gaudir d'un autèntic partidàs entre dos equips amb una proposta valenta i sense complexos, i en el qual l'emoció, els gols i el bon futbol han pres el protagonisme durant els noranta minuts. Els nois d'Aleix Mosqueda, que avui debutava a la banqueta, han tornat a demostrar molta personalitat en ser capaços de plantejar un duel de tu a tu al Barça i imposar el seu joc, al mateix temps que caràcter i convicció per superar els moments de dificultat.

Joel ha obert el marcador molt d'hora i ha començat a traçar el guió alegre i desenfrenat del partit. El '10' cerveser ha aprofitat un malentès entre els centrals que l'ha deixat sol amb la pilota davant el porter, i ha resolt amb molta sang freda picant-la subtilment al fons de la xarxa. La resposta del Barça, però, ha estat imminent. Nil Calderó ha interpretat molt bé la passada a l'espai de Jan Colomé i davant Sans ha definit amb un xut creuat al pal llarg.

Es restablien les taules al marcador i tocava continuar treballant igual per tractar de tornar a desnivellar la balança a favor nostre. A punt ha estat d'aconseguir-ho Pol Rivera, que s'ha tret un xut potent amb la cama dreta al quart d'hora de joc i, després de rebotar en les cames d'un defensor, s'ha estavellat al travesser i ha marxat fora amb el porter vençut. No faltaven ocasions, ni a una àrea ni a l'altre, però amb el pas dels minuts el Barça ha anat creixent a través de la pilota i ha trobat el seu millor tram de partit, aconseguint també l'1-2.

Davant la pressió asfixiant dels visitants, als cervesers no els han tremolat les cames per sortir amb la pilota jugada, però en un dels pocs errors en tot el matx, els blaugranes han estat letals i han penalitzat amb el gol de Manuel Vila. Cap amunt, i a seguir treballant. La bona feina defensiva i les bones intervencions d'Álex Sans han estat cabdals per resistir i, quan semblava que el millor era arribar al descans per agafar aire, el partit ha donat un tomb total i els nois d'Aleix han acabat el primer temps amenaçant i sotmetent als visitants en uns minuts de bogeria.

Just després del gol del Barça, Joel Cadenas s'ha inventat una bona jugada pel costat esquerre i ja dins l'àrea ha posat una centrada rasa enrere que a punt ha d'estat d'acabar al fons de la xarxa. Acció pràcticament idèntica de Lluís al cap de cinc minuts, que aquest cop ha resolt posant-la per dalt al segon pal, i ha estat molt atenta la defensa per anticipar-se a un Nil que entrava amb tot per rematar. Cada cop les arribades eren més clares i, de nou en una connexió entre Joel i Rivera, l'extrem ha tingut una oportunitat boníssima però el seu xut ha marxat alt.

Grans minuts de l'equip al tram final de la primera meitat que, a més, ha culminat amb contundència i determinació a l'àrea. A falta de cinc minuts pel descans, Pol Rivera ha recollit una pilota al vèrtex de l'àrea i s'ha anat fent forat cap a dins fins a trobar el moment idoni per treure's un xut enroscat al pal llarg imparable pel porter, que ha donat l'empenta que necessitava l'equip restablint la igualtat a l'electrònic. Sense temps gairebé per celebrar-lo, Joel ha aparegut de nou en l'acció següent per culminar la remuntada amb un xut des de la frontal que s'ha enverinat després de rebotar en un defensa i que ha entrat ajustat a la base del pal esquerre.

Acabava de la millor forma possible una primera meitat boja i apassionant, amb fases per a tots dos equips, cinc gols i dues remuntades que ho deixava tot obert per als segons quaranta-cinc minuts. I no han decebut. I és que de nou l’inici ha estat trepidant, amb dos gols més en cinc minuts que, aquest cop sí, serien ja els definitius.

El Barça ha fer el 3-3 al 48'. Un altre cop Nil Calderó, un dels jugadors més actius pel costat culer, ha corregut a l'esquena de la defensa en una passada en llarg i ja dins l'àrea, ha tornat a batre a Sans amb un xut creuat. La igualtat ha durat poc i l'equip s'ha tornat a sobreposar a un moment clau en el que podrien haver entrat dubtes, però en el qual han tingut determinació per seguir amenaçant la porteria contrària.

Només dos minuts després que marqués Calderó, Lluís ha rebut dins l'àrea, ha fintat i ha acabat definint al pal curt fent passar la pilota per sota les cames del central i desfermant l'eufòria del Municipal d'Horta en un partit vibrat que ha estat un mar d'emocions.

A ambdues àrees Damm i Barça han continuat tenint opcions, però els cervesers han estat sòlids i s'ha fet forts al darrere sense renunciar a l'atac. De fet, Joel i Guifré han tingut opcions per fer el cinquè, però els seus xuts han marxat fora per poc. Els vermells, això sí, han calmat el ritme a través de la pilota i, de fet, al tram final ha estat quan més control han aconseguit tenir sobre el partit. L'avantatge mínim al marcador ha mantingut la tensió fins al darrer sospir, i Sans ha tornat a ser providencial amb una gran mà a l'afegit, però el cert és que el Juvenil B no ha patit en excés i ha sabut tancar el matx amb maduresa.

Partidàs de tot l'equip que, avui sí, queda reflectit també al marcador. Ser atrevits i jugar sense por a perdre ha acabat tenint recompensa amb una victòria merescudíssima després d'uns últims resultats que no reflectien el que s'havia vist sobre la gespa. Els nois d'Aleix Mosqueda s'enduen així tres punts clau per seguir immersos en la lluita pel liderat i la setmana que ve toca un altre os dur amb la visita al camp del líder, el Nàstic Manresa.