JF

Victòria treballada i merescuda

Manu Lanzarote 0-2 JUVENIL FEMENÍ

Jordi Pineda, departament de comunicació / Fotografies de David Torre.

Partit corresponent a la jornada 9 de Preferent Juvenil Femení, disputat al Municipal de Ca N’Anglada i arbitrat pel col·legiat González Ruiz.

El Juvenil Femení ha hagut de treballar un partit rocós, però finalment ha acabat aconseguit una victòria molt merescuda. Les noies de Pitu Romero s'han endut tres punts més contra un Manu Lanzaorte intens que ha intentat discutir la pilota. La igualtat de la primera meitat s'ha trencat a la segona, on les cerveseres han generat molt més perill i han estat superiors. El gol, però, s'ha fet esperar, i no ha estat fins al minut setanta que Núria Pon ha pogut traslladar al marcador tots els mèrits fets sobre la gespa culminant a la perfecció una jugada d'estratègia al segon pal. L'equip ha sabut patir al tram final i Laia, de nou a pilota aturada, ha aconseguit la sentència a l'afegit.

Les cerveseres han començat millor el matx i han pres la iniciativa. Berenguer ha tingut la primera ocasió clara ben d’hora amb un xut des de més enrere de la frontal que ha marxat fregant el travesser, però amb el pas dels minuts les forces d'ambdós conjunts s'han anat igualant. Ari Lozano, atacant l'esquena de la lateral, ho ha tornat a intentar amb un tir que ha aturat la portera, i també les locals, en una primera part competida on tots dos equips han intentat proposar, han amenaçat la porteria de Patri amb algunes recuperacions perilloses a camp contrari que no han pogut culminar. Encara abans del descans, Aina ho ha tornat a provar amb un xut centrat i s'ha reclamat penal en una acció de Paula dins l'àrea.

A la represa, les de l'estrella han sortit amb molta més empenta en atac, i ja des del principi han disposat d'ocasions clares que a punt han estat de suposar el primer gol. Laynez ha enviat la pilota al pal en uns primers deu minuts de domini absolut en els quals Alba, amb una rematada potent, Gemma i Mirón, amb un xut benintencionat que ha marxat fora per molt poc, han tingut també el primer a les seves botes. Les locals, en canvi, tan sols han pogut provar-ho amb un xut llunyà que ha marxat fora sotmeses pel domini cerveser.

Les vermelles estaven mereixent anar per davant al marcador, però el gol no arribava i a mesura que avançaven els minuts el partit s'enrocava cada cop més. Finalment, però, ha aparegut Núria Pon per trencar la igualtat a pilota aturada i fer justícia al marcador. La cervesera, que ja ho havia provat uns minuts abans amb un tímid cop de cap, ha controlat a la perfecció una pilota dins l'àrea petita després d'una centrada lateral, i ha afusellat la porteria amb un xut potent que ha desfermat un esclat d'alegria.

L'equip no ha perdut la tensió competitiva en un tram final on les locals no han tirat la tovallola i han buscat l'empat, i en el darrer minut del temps reglamentari l'àrbitre ha decretat un lliure indirecte perillosíssim, pràcticament davant la línia de gol, en entendre que hi havia hagut cessió sobre Patri. Les cerveseres, això sí, han pogut acabar refusant el perill amb èxit i finalment Laia, amb una gran rematada de cap al primer pal, ha aprofitat de nou l'estratègia per fer pujar a la sortida d’un córner un gol que ha permès a l'equip respirar després d'un partit molt competit.

Amb aquest resultat, les cerveseres encadenen la segona porteria a zero consecutiva i consoliden la segona posició a la classificació després de l'empat de l'Espanyol al camp de l'Europa. De fet, segueixen a només dos punts del lideratge que ostenta el Barça i el dissabte vinent rebran a La Teixonera el Vic (18:30 h) amb la intenció d'allargar la bona ratxa a casa, on han guanyat tots els partits que han disputat.