JA

Aquesta va per tu, Presi!

Mallorca 1-2 JUVENIL A

Palma de Mallorca. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 33 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Camp Tomeu Serra de la Ciudad Deportiva Antonio Asensio i arbitrat pel col·legiat Adrián Catalá.

S’esgoten els qualificatius per definir aquesta generació de jugadors del Juvenil A, que continua esborrant tots els registres i aquesta jornada s’ha endut els tres punts del camp del Mallorca, on no guanyava des de feia sis temporades, per sumar la tretzena victòria (sí, sí, tretzena victòria!) en els darrers catorze partits.

Els cervesers no han tremolat davant un equip que també ha jugat la Copa del Rei aquesta temporada i han controlat el temps del partit només saltar a la gespa. Una primera aproximació d’Almansa ha precedit el gol matiner dels visitants, que l’ha fet Dani empalant amb l’esquerra una pilota solta dins l’àrea. Tretzè gol del veterà migcampista de la Damm que rubrica amb una altra diana el seu any estel·lar.

Les internades d’Almansa cavalcant la banda esquerra han estat signe de perill durant tot el primer temps per a un conjunt de l’estrella que ha comptat amb ocasions per fer el segon amb un seguit d’oportunitats. Els de Luis García s’han trobat còmodes en gespa natural i amb un terreny de joc de grans dimensions per desplegar el seu joc a través de la possessió de la pilota. Després d’una llarga jugada protagonitzada per Dani i Vega, una nova aparició d’Almansa ha obligat la intervenció del porter local.

Al minut 24, el Mallorca ha empatat amb un golàs del seu màxim golejador, Pau Mascaró, que ha guanyat l’esquena dels centrals i ha definit amb una vaselina genial per trencar la ratxa d’imbatibilitat de Nil Ruiz, que ha estat 10 partits sencers consecutius i un total de 953 minuts sense rebre un gol. Rècord de la lliga per Nil, que no encaixava des de mitjans de febrer.

La primera part ha finalitzat amb una arribada a cada àrea que deixava el matx pendent de resoldre, amb els cervesers jugant-se mantenir la segona posició de Divisió d’Honor després de la victòria de l’Espanyol ahir.

Després del pas per vestidors, Dani ha estat el primer a colpejar provant un xut potent que se li ha anat desviat, i al qual han replicat els vermellons amb un intent que també ha sortit per damunt del travesser.

A partir d’aleshores, ha iniciat l’espectacle de Nil Ruiz, que ha començat a aparèixer en escena amb una doble aturada. La primera, amb els peus, davant el xut de Mascaró, i la segona, amb una mà brillant per impedir el gol de Conejero.

La Damm es mostrava sòlida i segura al darrere i no deixava d’atacar a camp contrari en un partit obert que s’anava a decidir per petits detalls. Martí ha fregat l’1-2 abans de regalar l’assistència del gol de la victòria a Adrià García. Els mateixos protagonistes del partit al camp del Cornellà han repetit jugada d’estratègia amb un Adri majestuós que ja li ha donat tres victòries a l’equip al tram final amb accions similars.

La banqueta cervesera ha embogit amb el gol i ha hagut de mantenir la calma amb la rematada potent de Torregrosa que ha escopit la fusta, i després en l’acció continuada on el local Ramis ha estat expulsat per doble amonestació per una dura entrada sobre Ortega que ha generat uns instants de tensió a la gespa.

En uns últims minuts de bogeria, Martí ha perdonat la sentència quan ho tenia tot de cara per finiquitar el partit i els locals han buscat l’èpica amb un home menys. Nil s’ha tret una mà antològica per negar-li l’empat a Quetglas i ha estat providencial en el temps afegit per refusar el perill balear, que ha mort combatent fins al final.

Nil s’ha fet gegant davant la rematada de David López i els tres punts han volat cap a Barcelona acompanyats del president d’Honor Josep Barcons, qui als seus 91 anys ha pogut tornar a viatjar amb l’equip en un desplaçament per primera vegada després de l’inici de la pandèmia. El Presi ha rebut la sorpresa de poder dinar amb tota l’expedició del Juvenil A abans del partit i ha baixat al vestidor, emocionat, per felicitar els jugadors després de la fita aconseguida avui a Mallorca.

Cap de setmana perfecte del Juvenil A a les illes i ja només queda un partit per gaudir i acomiadar aquesta generació històrica. Serà la setmana que ve, a casa davant l’Europa, diumenge a dos quarts de set.