Som de Copa del Rei!!!

Europa 0-0 JUVENIL A

Barcelona. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 17 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal Nou Sardenya i arbitrat pel col·legiat Pedrol Vozmediano.

El Juvenil A del Club de Futbol Damm ha fet història i s’ha classificat per disputar la Copa del Rei juvenil. El conjunt de Luis García, que no ha necessitat jugar l’última jornada per assegurar-s’hi l’accés, s’ha endut un punt del camp de l’Europa que el fa acabar la primera volta de Divisió d’Honor en tercera posició, per darrere de Barça i Espanyol, i per davant de grans planters de clubs professionals com Mallorca, Saragossa, Cornellà, Sabadell o Girona.

El derbi barceloní entre l’Europa i la Damm ha estat un partit de baixa intensitat on el fred i les condicions de la gespa han dificultat la creació de joc dels visitants, que han buscat atacar en profunditat, però els ha mancat fluïdesa en algunes fases del matx. En una primera part sense gaires ocasions, els cervesers es podrien haver avançat en una jugada d’estratègia rematada per Aliou i Yeray que no ha tingut fortuna.

Després del pas per vestidors, els de Luis García han millorat davant un conjunt local que sense generar gaire perill tret d’alguna jugada aïllada, mantenia la incertesa amb el marcador ajustat. Just a la represa, Júnior ha tingut una oportunitat claríssima després de combinar amb Aliou, però el porter ha aturat el seu xut.

Els graciencs s’han fet forts i han igualat els duels en accions a pilota aturada en una segona part on els cervesers han trepitjat l’àrea rival amb més intenció i han merescut marxar amb la victòria. El porter Iker s’ha vestit d’heroi refusant qualsevol intent dels vermells d’aconseguir els tres punts. En una acció iniciada per Ortega a la banda dreta, Almansa ha comptat amb una doble ocasió que hagués signficat el 0-1 pels de Luis García.

El davanter del Juvenil B Juan Piera, que ha entrat a falta de deu minuts, s’ha tret una rematada de semitisora que ha obligat l’arquer a treure una mà salvadora. I el capità Éric Vega també ha buscat el gol amb un xut llunyà que ha estat rebutjat i que ha decretat l’empat final i el tercer lloc per la Damm, que en cas d’haver perdut hagués caigut a la quarta plaça.

En acabar el partit, els vermells han celebrat la classificació per a la Copa del Rei juvenil a la gespa del Nou Sardenya acompanyats del cos tècnic, de membres i empleats del Club i del president Ramon Agenjo, que els ha donat l’enhorabona per aquesta fita històrica.

És tot just la tercera vegada en més de seixanta anys d’història que el CF Damm aconsegueix jugar aquesta prestigiosa competició. El 1967, on va arribar a la final de la Copa del Generalísimo disputada a l’estadi Santiago Bernabéu. I la darrera, la temporada 2014/15, de la mà de Cristóbal Parralo.

Els cervesers coneixeran demà dilluns el seu rival a l’eliminatòria de setzens de final, que es disputarà tot just aquest pròxim cap de setmana a partit únic.