Retorn sense premi

JUVENIL A 0-2 Girona

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 1 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Morros Monge.

Retorn sense premi del Juvenil A de la Damm a la competició. Els cervesers han tornat a disputar un partit oficial 8 mesos després i han ofert una gran imatge davant el Girona, però sense obtenir recompensa final.

Tots dos equips han saltat al terreny de joc revolucionats, ansiosos i amb ganes de jugar després d’una llarga aturada per la pandèmia de la Covid-19. El tram inicial ha estat marcat per un ritme frenètic d’anada i tornada que no ha definit un clar dominador en el joc.

Els homes de Luis García han anat posant ordre a la precipitació amb el pas dels minuts i han generat perill amb les internades de Víctor per banda dreta i les arribades a l’àrea de Dani des de segona línia.

L’ocasió més clara l’ha tingut Ashot en finalitzar una gran jugada col·lectiva. Dani ha llegit la seva desmarcada a l’esquena de la línia defensiva i el davanter armeni ha rematat de tisora al travesser. Tot seguit, Dani ha rebut una passada llarga de Serra i ha afusellat el porter amb un xut potent centrat.

Els gironins, però, s’han avançat al minut 29 en aprofitar una pilota morta fruit d’un refús dins l’àrea que ha caçat Gabri ajustant la pilota al pal amb un xut creuat. En la següent acció, Darwin ha estat molt precís per negar-li el gol a Dawda en una acció d’un contra un que hauria suposat el 0-2.

Després d’un primer temps força igualat, els cervesers han fet un pas endavant i han dominat tota la segona part, aculant el Girona a camp propi a la recerca de la victòria. Els vermells han monopolitzat la possessió de la pilota i han treballat per marcar la diferència en els metres finals, però els ha mancat encert.

A 20 minuts per la conclusió la Damm ha comptat amb una triple ocasió claríssima, iniciada amb una centrada-xut de Nacho des de l’extrem dret que ha caçat Raúl Martínez en dos intents, però el migcampista ha topat amb l’infranquejable mur gironí.

Els cervesers, avocats a l’atac, han tingut una nova oportunitat en les botes d’Ashot, que ha rematat alt una deixada amb el pit d’Aaron a la frontal. La malastrugança ha sentenciat els locals quan una passada llarga a l’espai ha provocat l’errada de Darwin en la sortida i el posterior gol d’Iker Oltra, que aplanava el partit per als gironins quan faltaven 10 minuts.

Els de Luis García no han abaixat els braços i podrien haver retallat distàncies amb una pilota penjada a l’àrea perillossísima que tampoc ha acabat dins la xarxa de miracle.

Els cervesers tanquen la primera jornada amb les mans buides tot i els mèrits demostrats a la gespa, i ja miren amb optimisme el partit contra la Penya Arrabal de la setmana que ve.