damm

Primera volta finalitzada amb tres punts més

JUVENIL A 2-0 Europa

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 15 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Godía Solé.

Victòria molt treballada i molt merescuda dels homes de Luis García, que han superat un Europa ultradefensiu a base de persistència i convicció. El Juvenil A tanca així la primera volta com a quart classificat amb 27 punts.

Els locals han anat a pel partit des del començament, buscant espais entre la defensa ordenada dels escapulats. Jose ha obert l’allau d’ocasions dels cervesers amb un xut desviat, i l’ha seguit Tijan amb un parell d’accions, primer finalitzant una llarga conducció amb un xut sec, i després, acabant una jugada de Martí Riera amb un nou xut des de la mateixa zona atacant.

Tot i el gran inici, la Damm rebia una pèssima notícia quan el central Nico era expulsat al minut 11 per doble amonestació. Luis ha hagut de reordenar l’equip i ha fet entrar Plade per Tijan per pal·liar la inferioritat numèrica. Abans del canvi, però, el mateix Tijan ha estat clau en acció defensiva per evitar el gol de l’excerveser Martí Torrodà.

Els vermells han patit en els cinc minuts posteriors a l’expulsió, però els dubtes no han trigat a dissipar-se i els locals han tornat a acular l’Europa a camp propi. El porter ha evitat el gol de Jose amb una gran aturada en l’un contra un, i Avilés ha estat a punt de marcar un autèntic golàs amb un intent des del cercle central.

Els escapulats també es quedaven amb un home menys a la mitja hora de joc i el partit s’igualava en efectius. Deu contra deu i l’equip gracienc perdia un jugador per tancar els espais al darrere.

Amb dificultats per generar situacions per dins, els cervesers ho intentaven finalitzant les jugades des de la frontal, des d’on Avilés ho ha provat un parell de cops més amb la cama maldestra, però sense la recompensa del gol.

Els visitants seguien inoperants en atac i resistien les escomeses del conjunt de l’estrella. Jose s’ha desfet amb qualitat de la seva marca per acabar posant una pilota amb música que s’ha passejat per la línia de gol sense trobar rematador. Qui sí que ha trobat rematador ha estat la centrada de Riera al cor de l’àrea, on Plade i Cande s’han molestat entre ells, però, així i tot, han obligat la intervenció del porter.

El matx arribava al descans amb taules, però la sensació general dictava que els locals se l’endurien quan estiguessin encertats. La segona part ha començat amb el ritme de la primera. Avilés ha dibuixat una brillant assistència en profunditat amb l’exterior del peu que ha rebut Jose a camp rival, però el porter ha refusat la seva rematada.

L’Europa donava per bo el punt i els cervesers han seguit amb els xuts des de fora de l’àrea. Avilés, Iván i Marc intentarien obrir la llauna amb un gol que trigava a arribar i que impacientava la banqueta local. També Riera en tenia una en finalitzar una descàrrega de Cande a la frontal.

Ha hagut de ser a pilota aturada que aconseguirien desnivellar la balança els homes de Luis García. Suaibo ha estat objecte de penal quan intentava progressar dins l’àrea i Jose ha assumit el llançament, transformant la pena màxima enganyant el porter i avançant els vermells en el marcador al minut 64.

Els visitants han buscat l’empat tímidament amb alguna acció d’estratègia que ha mig incomodat els cervesers perquè, a efectes pràctics, el partit no estava tancat. La Damm marcaria el gol de la sentència en l’últim segon del matx. Jose ha rematat una incursió de Suaibo per banda esquerra per delectar els espectadors amb una nova victòria al Municipal d’Horta.

Primer tram de la temporada completat i sensacions més que positives dels de Luis García, que estan competint amb personalitat tots els partits. La setmana que ve, els vermells rebran el Mallorca diumenge a les 12.