JB

Amb personalitat

Gavà 1-2 JUVENIL B

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 9 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Camp de Futbol ZEM Can Torelló i arbitrat pel col·legiat Baño González.

Gran victòria del Juvenil B avui a Gavà, i no només pel resultat, que permet sumar tres punts importants davant un rival proper a la classificació, sinó sobretot pel com. Fidels a l'estil, els nois de Genís Sampietro han dominat el matx amb una personalitat aclaparadora i han localitzat el joc a camp contrari, demostrant talent per associar-se amb intel·ligència i generar arribades molt clares des de l'inici. A més, s'han sabut sobreposar als contratemps, i lluny d'enfonsar-se quan el marcador no reflectia la superioritat exhibida sobre la gespa, han seguit creient en la seva proposta i desplegant un futbol atractiu i ofensiu que els ha acabat permetent capgirar el gol inicial dels locals.

Lluís, només arrencar, ja ha estat a punt d'obrir la llauna amb una bona pressió a la frontal que li ha permès recuperar la pilota i plantar-se sol davant el porter, però en l'u contra u li ha guanyat la partida i ha allunyat el perill amb una molt bona intervenció. L'ha seguit Hugo, que a punt ha estat primer de caçar el refús i que poc després ha rebut dins l'àrea i ha culminat amb perill una excel·lent jugada col·lectiva molt a prop del pal curt, però la pilota ha marxat pel lateral de la xarxa.

Amb el matx totalment controlat i instal·lats a camp contrari, els de l'estrella han seguit percudint en atac i les millors han arribat per la banda dreta, primer amb una centrada amb molta intenció de Pol que ha interceptat un defensa a temps i posteriorment amb una altra de Nil que Trigui no ha pogut rematar amb encert dins l'àrea. Joel, rebent una passada interior filtrada per Lluís, ha tingut la més clara, però la seva subtil picadeta ha marxat un pèl massa creuada.

I d'estar mereixent anar per davant a l'electrònic, a trobar-se per darrere just abans del descans en una imprecisió en la sortida de pilota que ha aprofitat Dani Rocafull per avançar el seu equip en l'única aproximació clara que han tingut al primer temps, a banda d'una rematada de l'excerveser Salva Costa que no ha pogut connectar amb encert al segon pal.

El marcador no reflectia el que s'havia vist sobre la gespa, però tot i marxar a vestuaris un cop més excessivament penalitzats per l'efectivitat del rival, el Juvenil B no ha deixat creure en el què estava fent i la recompensa ha arribat. Sense canvis en el guió del partit, l'equip ha seguit portant la iniciativa i aproximant-se amb insistència. Hugo ha estat a punt de trobar l'empat en una centrada de Pol Rivera des del costat esquerre, però no hi ha arribat per mil·límetres, i amb el pas dels minuts els vermells han anat incrementant el setge sobre la porteria de Carlos.

El mateix Hugo no s'ha entès amb Pol en una transició perillosa, i també ho ha provat amb un xut que ha sortit alt després d'una bona recuperació a la frontal. El '9' cerveser s'ha tornat a quedar molt a prop del gol en una centrada de Raul, aquest cop des del costat esquerre, però no ha pogut connectar una bona rematada davant del porter. Un gol que es resistia, però que de tant buscar-ho, al final ha arribat.

Ha estat de nou a través d'una centrada lateral, de Nil, que actuant avui com a lateral dret ha arribat a línia de fons i amb l'exterior ha posat una pilota precisa al segon pal perquè Joel, incorporant-se des del darrere, la creués amb el cap i igualés per fi l'electrònic a falta de vint minuts pel final. I si el primer s'ha fet esperar, el segon ha arribat al cap de ben poc. Mateixos protagonistes, i mateix resultat. Nil, amb una incursió a l'àrea, ha estat objecte de falta i no li ha pesat la responsabilitat a Joel Cadenas, que ha enganyat el porter i ha definit amb qualitat des dels onze metres.

L'equip ha sabut patir també al tram final en l'última empenta dels locals per tractar de rescatar algun punt, i Àlex Sans ha estat providencial amb una gran mà per mantenir l'1-2. Tot i això, els vermells han sabut gestionar amb maduresa els darrers minuts i en l’última jugada han estat a punt de fer el tercer a la contra, però un defensa ha interceptat a temps davant de porteria la passada de Nadir cap a Joel, que entrava sol per fer el hat-trick.

Al final, victòria del Juvenil B en partit molt complet en el qual a banda d'erigir-se dominadors amb pilota, també han demostrat recursos per amenaçar l'àrea amb perill i personalitat per remuntar, al mateix temps han estat intensos i solidaris quan ha calgut per neutralitzar un Gavà que només ha pogut trobar el camí cap a la porteria contrària en accions aïllades. El conjunt cerveser, quart amb quinze punts, rebrà diumenge vinent a Horta la visita del Cornellà, líder amb sis més.