Paciència per seguir guanyant

JUVENIL A 3-1 Constància

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 7 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Bureu Méndez.

Tres punts patits, suats i lluitats pel Juvenil A de la Damm. Els de Sergio García han dominat un Constància que ha plantejat un partit defensiu amb una línia de cinc al darrere i han tingut paciència per decidir el matx al tram final.

En un primer temps amb poques accions destacades, ha quedat clar des de l’inici que els locals prenien la batuta del joc i es plantaven a camp contrari buscant les primeres aproximacions a l’àrea rival. Els cervesers han anat madurant el partit i trepitjaven la zona de tres quarts amb certa freqüència, però la manca de precisió en la rematada no incomodava, fins al moment, al conjunt balear.

Un parell d’intents de Sando i dues ocasions més de Javi i Eliott no trobaven els tres pals i sortien desviades esperant la intervenció del porter visitant. Una intervenció que ha arribat a les acaballes del primer temps en un desplaçament llarg de Beneite buscant la carrera d’Eliott a la banda dreta. El porter ha topat amb el davanter i l’acció ha estat sancionada amb la pena màxima i els vermells han trobat des dels onze metres la fortuna que els va mancar la setmana passada. L’atacant suís ha transformat el llançament de penal i la Damm marxava al vestidor amb un avantatge parcial.

Els de Sergio García, conscients que el partit penjava d’un fil en una acció aïllada del joc, han saltat a la represa amb la intenció de sentenciar el resultat. Una gran combinació entre Javi i Sando ha estat a punt d’aconseguir-ho, però el porter ha refusat la rematada franca a boca de canó del davanter.

Just després, una recuperació del mateix Javi a zona de tres quarts ha originat una ocasió molt clara del migcampista que un defensor mallorquí ha acabat evitant amb una intervenció clau a la línia de gol.

No estaven patint ensurts al darrere els de l’estrella, però han vist com una pilotada llarga penjada al cor de l’àrea situava l’empat en el marcador al 68’, retornant el partit a la casella de sortida amb poc més de 20 minuts per al final.

No han abaixat els braços els cervesers, que no volien deixar escapar dos punts més a casa i, en canvi, acabarien sumant la segona victòria consecutiva a Horta aquesta temporada.

Al minut 81, Javi Sarasa, amb una gran conducció on ha anat avançant metres sense parar al costat esquerre de l’atac, ha trobat el moment precís per assistir a Juan Piera, que ha rematat de primeres al cor de l’àrea per situar el 2-1 en el marcador.

Els visitants tenien poc temps per a la reacció, però, contràriament als seus interessos, han vist com la Damm generava múltiples ocasions de gol que finalment ha pogut acabar convertint en el tercer i definitiu gol.

Primer, el porter ha salvat una doble oportunitat amb el xut llunyà de Javi i el rebot posterior de Jurado. Després, Robert ha olorat el gol caçant l’esfèrica i executant una rematada acrobàtica dins l’àrea que ha marxat fregant l’arrel del pal. I de nou, Jurado, n’ha tingut una de molt clara amb una rematada subtil quan el partit entrava al temps afegit.

Una brillant acció individual de Yahir ha permès a Jurado fer el tercer, no sense topar-se abans amb dues aturades més del porter, fins que finalment l’extrem dret ha pogut introduir la pilota dins la xarxa i segellar el partit per la Damm.

La Divisió d’Honor no s’atura i la Damm tindrà un nou compromís exigent el pròxim cap de setmana, quan visitarà el Nàstic de Tarragona dissabte a les 16 h.