Mèrits per sumar

Barça 3-2 JUVENIL A

Sant Joan Despí. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 2 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat a la CE Joan Gamper i arbitrat pel col·legiat Morros Monge.

Barça contra Damm, un dels plats forts de la Divisió d’Honor Juvenil arribava tot just en la segona jornada de competició i no ha decebut els espectadors que l’han pogut gaudir. Els cervesers han remat per igualar el 2-0 inicial dels culers, però han rebut el gol que ha decidit el matx just a la represa. Tot i el resultat, els de Luis García han ofert una gran imatge.

L’excerveser Víctor Barberà ha obert la llauna al minut tres atacant a l’espai una assistència d’Aleix Garrido que l’ha deixat sol davant Nil. Els de l’estrella han buscat una reacció ràpida a través de la velocitat d’Almansa per la banda, i podrien haver igualat el partit amb una ocasió claríssima d’Ortega, que ha rebut un córner sol al segon pal i la seva rematada ha marxat fora per mil·límetres.

El Barça ha penalitzat els visitants per partida doble i quan encara no s’havien complert els deu minuts de joc han tornat a colpejar amb el gol de Josep Cerdà. L’atacant s’ha desfet de Roger amb una gran acció individual arrencant des de banda esquerra i ha culminat amb un gran xut ajustat a l’arrel del pal.

El partit es posava negre pels vermells, que tenien dues opcions: entregar-lo o lluitar amb orgull competitiu. Han triat la segona i han posat en dificultats la defensa blaugrana amb la pressió alta. Una recuperació en zona de tres quarts ha obligat la intervenció de Rafús en el xut potent de Dani. Júnior també ha provat sort retallant cap a dins i finalitzant amunt i Capde ha tingut una rematada franca en una jugada assajada. No trobaven porteria però s’estaven acostant els cervesers, que aviat aconseguirien la recompensa a la seva insistència.

La pressió de la Damm en la sortida de pilota blaugrana ha donat els seus fruits i després d’un mal refús, Júnior ha marcat un gol difícil al primer toc en una posició corporal ortodoxa. L’atacant li ha dedicat el gol al seu excompany Bakary Traoré.

Els de Luis García han cregut en les seves opcions amb molta convicció i han seguit generant perill a l’àrea rival. Una combinació entre Almansa i Vega ha servit el gol en safata a Roger, qui arribant des de la banda contrària ha estat a punt de marcar.

Era el preludi de l’empat cerveser, obra de Pol Ortega amb un golàs de bella factura. Almansa ha conduït cap a dins, ha vist la posició del seu company i l’ha assistit amb l’exterior del peu. Ortega l’ha adormit amb un gran control i ha disparat amb l’interior un obús directe a l’escaire de la porteria blaugrana. Empat a dos i eufòria desfermada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Els de l’estrella han reafirmat les bones sensacions al descans, però el Barça ha demostrat per què és un gran equip i ha tornat a fer mal a l’esquena dels centrals. Aquest cop ha estat Txus Alba qui ha assistit a Barberà perquè tornés a avançar els locals. Els vermells no han abaixat els braços i han encadenat dues accions de pissarra que han alertat els culers que el partit no estava tancat. Vega ha vist com el seu cop de cap fregava el pal i marxava fora.

El Barça no ha tingut més aproximacions clares en tota la segona part, més enllà d’una falta lateral que ha caçat Cerdà al primer toc. A l’altra àrea, un incombustible Almansa seguia superant la seva marca i generant perill pels visitants, que no han estat encertats en els metres finals. Dani i Rodri han comptat amb dos llançaments que han marxat per damunt del travesser en un tram final de partit on els cervesers han mort atacant. Ja al temps de descompte, Nil ha refusat amb encert una falta picada per Txus Alba.

La Damm marxa de Sant Joan Despí amb les mans buides, però amb la satisfacció d’haver competit i merescut molt més contra el màxim favorit al títol. La setmana que ve rebrà el Cerdanyola a Horta.