Back to top
fcf

Luis García va participar en el 8è Dia de l’Entrenador de la FCF

L’entrenador del Juvenil A, Luis García, va ser un dels protagonistes de la vuitena edició del Dia de l’Entrenador. El tècnic cerveser va formar part d’una taula rodona sobre ‘Futbol base d’elit: l’esglaó clau en el desenvolupament’ amb els entrenadors de Divisió d’Honor Juvenil Franc Artiga (FC Barcelona), Luis Blanco (RCD Espanyol) i Dani Poyatos (Real Madrid).

Luis García va reconèixer que al futbol la passió ho mou tot. “Sóc molt exigent, amb mi mateix el primer. I això els jugadors ho veuen i és més fàcil que et segueixin. Però també sóc el que més m’equivoco. Per això, el primer ingredient és la retroalimentació i les sinergies positives, compartir coneixements entre tots i després interpretar-ho a la teva manera. Així és com estem treballant a la Damm amb els entrenadors de futbol 11”, va explicar el tècnic.

L’entrenador asturià va declarar que una de les tasques més importants dels entrenadors és ser gestors d’emocions. “Un dels grans problemes d’aquesta societat és gestionar la frustració dels joves” –va exposar García- “estan acostumats a tenir-ho tot molt fàcil, a un sol clic. Han d’aprendre a crear una sèrie d’hàbits per aconseguir els seus objectius”. Materialitzar-ho no és senzill, sobretot amb la irrupció de les xarxes socials i la dependència dels telèfons mòbils. “Intentem que els jugadors mantinguin els peus a terra, però no podem controlar-ho tot. No és la nostra tasca”, va dir García.

En aquest sentit, l’entrenador del primer equip va expressar la importància de formar un equip més enllà d’un grup de persones. Segons Luis García, “el futbol és un esport col·lectiu amb molt egoisme personal. Jo era el primer egoista quan jugava. Amb el temps vaig anar comprenent més els entrenadors. Intento construir un equip que treballi pel benefici de tots, perquè considero que els jugadors guanyen partits, però els equips guanyen campionats”.

Luis García després de la taula rodona.
Luis García atenent els mitjans de la FCF. | FCF

Luis García està gaudint de la seva primera experiència com a entrenador al CF Damm, “un gran Club que s’ha caracteritzat històricament per formar grans jugadors i grans persones. El meu model de joc va amb concordança amb el del Club, de ser protagonistes i atrevits a través de la pilota”. Preguntat sobre la categoria de Divisió d’Honor, “és l’última etapa abans d’afrontar el següent pas, que és un monstre” –va respondre el tècnic- “Nosaltres volem competir. Moltes vegades és injust valorar només el resultat i no el procés, el com. Encara que perdem algun partit, si mereixíem guanyar, vol dir que hem fet les coses bé”.

I, si alguna cosa està demostrant Luis García en els pocs mesos que porta al Club, és ser un entrenador molt proper amb els seus jugadors. “M’agrada molt preguntar-los abans d’intervenir, que em donin solucions i m’ajudin a interpretar. Jo amb 17 anys no entenia res de què estava passant, i tant de bo hagués tingut entrenadors del nivell que hi ha actualment”. Luis García va reconèixer que l’entrenador que més l’ha marcat ha estat Bartolomé ‘Tintín’ Márquez, amb qui va coincidir a l’Espanyol i a l’Eupen belga.

L’objectiu d’aquesta jornada que organitza la Federació Catalana de Futbol, juntament amb el Comitè Tècnic d’Entrenadors i l’Escola d’Entrenadors de l’FCF, és donar formació a tots els entrenadors inscrits amb ponències de tècnics de primer nivell. Més de 400 persones van acudir a l’Auditori de l’Edifici Est del World Trade Center de Barcelona, on també van participar Xesco Espar, Jordi Cruyff i Carlos García.