Back to top
JA

Luis García i Sergio García participen en el 9è Dia de l’Entrenador de la FCF

Els entrenadors Luis García (Juvenil A) i Sergio García (Juvenil B) han estat uns dels protagonistes de la novena edició del Dia de l’Entrenador. Els tècnics cervesers han format part d’una taula rodona sobre ‘La gestió del talent i l’entrenament en joves’ conjuntament amb els exjugadors i actualment entrenadors Fernando Torres (Atlètic de Madrid) i Rafa Márquez (Real Alcalá).

Tots dos han coincidit a afirmar que en retirar-se com a jugadors tenien moltes idees i experiències al cap que han hagut d’organitzar, entendre que equivocar-se forma part del procés, i que l’inquietud per millorar és clau per progressar. “En tres anys a la Damm hem tingut tres generacions completament diferents a les quals hem aplicat un mateix model de joc, però evolucionat i centrat en els futbolistes que teníem, i sobretot orientat a que els jugadors gaudeixin”, ha afirmat Luis García.

Respecte als entrenadors que els han marcat, Sergio García ha citat Imanol Alguacil, de la Reial Societat, com un entrenador de referència. “Tots els seus jugadors quadren en el model de joc i m’hi identifico molt”, ha expressat. “Em quedo amb el lideratge de Luis Aragonés, el model de joc de Tintín Márquez i la gestió de vestidor d’Ernesto Valverde”, ha declarat Luis.

Els tècnics vermells han confessat que en els últims anys de les seves carreres és quan més atents van estar i més es van fixar en tots els aspectes del joc perquè el físic ja no els responia com abans. “El futbol cada vegada et demana més coses i t’exigeix més. Has d’intentar envoltar-te de gent inclús millor preparada i capacitada que tu, i tenir humilitat per escoltar i aprendre”, ha explicat l’entrenador del Juvenil A. “Nosaltres tenim la nostra idea, però no hem estat entrenadors, sinó jugadors. Ara tenim temps per equivocar-nos”, ha dit Sergio García, que ha reconegut que “als defenses del Juvenil B els ensenyo a perfilar-se en les centrades laterals per evitar que els davanters com jo aprofitin una errada de col·locació per marcar un gol”.

Per a concloure, Luis García ha explicat com es complementa amb Pablo Rotchen a la banqueta de la Damm. “Jo he estat davanter i ell central, i dels exigents, i sempre que explico una tasca ell busca donar-li una volta en l’aspecte defensiu, i això és fantàstic, perquè ens agrada ser un equip ofensiu, però insitim als defenses que també han de ser agressius i no només tenir una bona sortida de pilota”.

El 9è Dia de l’Entrenador de la Federació Catalana de Futbol s’ha celebrat a l’Hotel Hyatt Regency Barcelona Tower i ha comptat amb altres ponents de luxe com Raúl González, Xabi Alonso o Mateu Alemany, i amb la participació de Samuel Eto’o. L’entrenador del Juvenil B, Genís Sampietro, ha estat guardonat en l’entrega de premis als millors entrenadors catalans de la temporada 2020/21.