JB

Lluitant fins al final

JUVENIL B 3-3 Mercantil

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 8 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Municipal d'Horta i arbitrat pel col·legiat Berjaga Ruz.

Empat del Juvenil B davant el Mercantil, l'únic equip de Lliga Nacional que manté la seva condició d'invicte aquest curs. Els cervesers, tirant de fe i orgull, han aconseguit igualar el marcador amb dos gols en els darrers deu minuts i rescatar un punt inextremis, si bé durant tota la segona meitat han estat superiors en joc i ocasions, generant arribades clares de gol i mereixent molt més davant un equip visitant que, tot i aproximar-se poc, ha aprofitat la seva gran efectivitat de cara a porteria per penalitzar en excés als cervesers.

Com de costum, els vermells s'han fet des de l'inici amb el control de l'esfèrica en un tram inicial intens i bastant igualat, en el qual tot i tenir un lleuger domini no han pogut concretar-lo en arribades clares. Nil, apareixent des de segona línia, ha recollit dins l'àrea una passada picada de Joel però la seva rematada s'ha topat contra un mar de cames visitants, i poc després Pevi també ho ha provat amb un xut que ha marxat molt alt. Corria el minut quinze quan l'extrem, trencant a l'espai, podria haver tingut la millor per obrir la llauna amb una passada que el deixava sol, però no ha pogut controlar del tot bé i la defensa sabadellenca ha reaccionat a temps.

Més intenció per part de la Damm, però més efectivitat del Mercantil, que la primera l'ha enviat a dins. Ben ordenats al darrere i expeditius en atac, els visitants han aprofitat una bona progressió per la banda dreta per posar la centrada enrere, i l'excerveser Gerard Torres ha definit des de la frontal amb un tir creuat amb potència. Trigui, a pilota aturada, i Hugo, amb un xut fort però centrat des de fora l'àrea, han buscat l'empat però l'equip se n'ha anat a vestuaris un cop més amb desavantatge sense haver fet menys mèrits que el rival en una primera meitat igualada i amb poques arribades als dos costats.

Conscients que tenien tota la segona meitat per donar-li la volta al marcador, els nois de Genís Sampietro han sortit a la represa amb molta empenta i només arrencar Pevi ha fregat l'empat en una ocasió claríssima. L'extrem cerveser s'ha quedat amb la pilota dins l'àrea però, davant el porter, ha definit amb una vaselina que s'ha acabat topant amb el lateral de la xarxa. El gol finalment arribaria set minuts després. Pol Elías ha posat una centrada exquisita des del perfil esquerre que Hugo Pichardo ha aprofitat al segon pal per tornar la igualtat al marcador.

En uns bons minuts de l'equip, Hugo ho ha tornat a intentar amb un xut des de dins l'àrea que li ha sortit alt, i quan semblava estar més a prop el segon de la Damm, el Mercantil s'ha tornat a trobar amb el gol. Ha estat de nou Gerard Torres, que des de la frontal ha col·locat la pilota a l'escaire sense que Álex Sans hi pogués fer res. Tot i les adversitats en un partit en el qual no estàvem mereixent anar per darrere, els vermells han seguit buscant la porteria rival i en una pilota molt ben posada a l'àrea per Tomy, Pevi ha tornat a tenir una doble oportunitat clara davant la línia per marcar, però s'ha topat amb el porter Cereza i tampoc Nil ha pogut aprofitar el tercer refús.

I, de nou, massa crueltat en el guió perquè a la contra, Miguel Expósito s'ha plantat sol davant Sans i ha resolt amb qualitat per fer l'1 a 3. Excessiu càstig pels de l'estrella, que se'ls resistia el gol tot i generar arribades clares i veien com els visitants en tenien prou amb molt menys per agafar avantatge en un marcador que no reflectia el que s'estava veient sobre la gespa. Pol, molt actiu per la banda dreta, ha replicat amb una centrada que s'ha passejat per la línia de gol sense trobar rematador, i també Joel, arribant forçat, ha culminat alta davant la mateixa línia una altra bona assistència d'Elías en una acció similar a la del primer gol.

El Juvenil B no ha tirat la tovallola i ha seguit posant setge a la porteria del Mercantil amb convicció, i de tant provar-ho la recompensa ha acabat arribant amb el gol de Pol Rivera a falta de nou minuts pel final, que ha entrat amb tot al segon pal per rematar de cap una bona centrada d’Hugo des del vèrtex de l'àrea. L'extrem del Juvenil C, que va debutar el passat cap de setmana fent el gol de la victòria davant el Cerdanyola, ha estat de nou el protagonista en el tram final del matx. A l’últim minut, Joel s'ha inventat una gran jugada per la banda dreta, desfent-se del seu marcador i arribant a línia de fons, i ha posat una pilota que Pol ha recollit al pal contrari i ha culminat amb un xut fort i creuat per establir l'empat a tres.

Una eufòria agredolça, perquè l'equip ha fet mèrits inclús per a poder endur-se la victòria, però tal com s'havia posat el matx, ha acabat rescatant un punt molt treballat davant un rival directe. Els de l'estrella visitaran dissabte vinent el Gavà (17.30 h), que ha començat molt bé el curs i també ocupa posicions capdavanteres.