L’efectivitat marca la diferència

Girona 1-0 JUVENIL A

Jordi Pineda, departament de comunicació

Partit corresponent a la jornada 17 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal de Vilablareix i arbitrat pel col·legiat Arenas Mora.

Derrota del Juvenil A a Girona en un partit igualat que s'han acabat enduent els locals per efectivitat. Els cervesers no han pogut aprofitar les seves ocasions per obrir el marcador, i s'han topat amb un rival molt sòlid que ha defensat l'avantatge al segon temps.

La Damm ha iniciat millor el partit, dominant i arribant amb perill. La connexió entre Victor Lugo i Salva ha propiciat el primer avís als pocs minuts, i l'extrem d'origen uruguaià ha tornat a posar la por al cos a la defensa gironina poc després, amb una centrada que s'ha passejat per l'àrea.

Fran també ho ha provat amb un xut de falta directa ben executat, però que no ha trobat els tres pals. Per la seva banda, amb el pas dels minuts el Girona també ha guanyat presència a camp contrari, i el matx s'ha anat igualant.

Associant-se amb Miguel, Victor Lugo ha buscat el seu bon colpeig des de la frontal, però la pilota ha marxat massa desviada. La Damm proposava i gaudia de les millors arribades, mentre que els locals responien amb un joc més directe. Només havien passat vint minuts, i un altre cop Fran, de cap a centrada de Ronda, ha estat a punt d'obrir la llauna. A la rèplica, Sans ha intervingut segur per quedar-se en dos temps un xut perillós de Mousta.

Abans del descans, una ocasió clara per cada equip. Miguel s'ho ha fet tot sol per superar rivals i plantar-se dins l'àrea, però el seu xut l'ha desviat el porter Gerard. A l’altra àrea, xut molt centrat de l'excerveser Mora, i un altre vell conegut del club, Minsu, ha perdonat davant Sans després d'un bon canvi de ritme. Salva Costa ha tingut l'última del primer temps a l'afegit, amb un tir creuat que ha marxat ajustat al pal.

Els cervesers portaven la iniciativa en el joc i generaven les millors ocasions, però sense l'efectivitat per transformar-les. En un matx molt disputat, els detalls han marcat la diferència, i només tornar de vestidors, un altre jugador amb passat a la Damm, Javi Sarasa, ha posat el seu equip per davant rematant amb el peu una centrada lateral.

Amb l'1-0, a l'equip li ha costat molt més intimidar un Girona intens sense pilota i ben plantat, que no ha donat facilitats en defensa. Miguel ha buscat el gol des de la distància amb un xut potent, i la pilota aturada ha estat un bon argument per generar perill. Jordi no ha pogut arribar a rematar una centrada de Fran, i després d'un intent llunyà del Girona, la falta de Lluís també s'ha passejat per l'àrea sense que ningú la pogués tocar.

Els vermells han fet un pas endavant al tram final, i Salva i Fran han provat a Gerard amb dos xuts que el porter ha pogut resoldre. El gol s'ha resistit i els tres punts s'han quedat a Vilablareix.

Els homes de Sergio García tractaran de recuperar les bones sensacions la pròxima jornada en la visita al Municipal d'Horta del Badalona, dissabte a dos quarts de set.