Back to top
JA

La generació del 2001 confirma el model d’èxit del CF Damm

Les sortides professionals dels últims integrants de la plantilla del primer equip cerveser reafirmen que jugar al Juvenil A del Club és una aposta de garanties per als joves futbolistes.

L’últim any de juvenil és un moment clau i determinant pel futur dels nois de 17 i 18 anys que integren els planters del país. És una temporada que tanca l’etapa de futbol base i avoca els jugadors a la realitat del futbol, alhora que determina si tenen el nivell per complir el seu somni d’arribar a guanyar-se la vida amb l’esport més practicat del món.

La captació de jugadors no és una feina fàcil pels responsables de confeccionar la plantilla any rere any. En algunes ocasions, el fet de no comptar amb un equip amateur suposa una barrera que a poc a poc s’està trencant. “Hem aconseguit capgirar la creença que jugar a un equip professional de base és la via més ràpida i eficaç d’arribar al futbol professional”, explica el director esportiu Albert Puigdollers.

El millor exemple és el porter Álex Ruiz. Una trajectòria de nou anys a la Damm que l’han portat a signar directament amb el Barça B. Si bé és cert que el Club ho té difícil per competir contra les ofertes temptadores dels clubs professionals, actualment es troba en un gran moment de salut esportiva i institucional que el situa com a un dels millors planters de l’estat. “Jugar al Juvenil A de la Damm és una aposta de futur per als joves, que veuen com el seu pas pel Club els revaloritza i els converteix en futbolistes més ben preparats”, assenyala Puigdollers.

A més, els jugadors aprofiten el prestigi del CF Damm en l’àmbit del futbol nacional per establir vies de contacte amb clubs de tot l’estat espanyol i trobar sortides professionals de nivell i enfocades als seus interessos personals. El migcampista Jordi Avilés i el central Antonio Bioque també han reforçat un filial de Segona B, el Real Oviedo, mentre que els defenses Nico Van Rijn i Adrià Pladevall s’han incorporat a les files d’un històric com és el Lleida Esportiu. El davanter Aitor Sánchez ha triat el filial del Llagostera per seguir amb la seva carrera.

Igualment, el destí de la resta d’integrants del Juvenil A 2019/20 indica la fam i les ganes que tenen de seguir jugant a un futbol competitiu en acabar l’etapa de base. A Tercera Divisió han arribat Jose Enrique Carrasco i Marc Muñoz (Terrassa FC), Álex Tunez i Suaibo Sanneh (EC Granollers), Arnau Cuadras i Genís Cargol (CF Igualada), César Valero i Dani Peña (Santfeliuenc FC), Iván de la Peña Jr (CF Pobla de Mafumet) i Carlos Portero (fitxat pel Lleida i cedit al FC Vilafranca).

(Fotografia portada: Víctor Salgado | FC Barcelona)

(Fotografia interior: Marc Domingo | CF Igualada)