Golejada en família

JUVENIL A 5-1 Sabadell

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 4 de la fase de campions de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Carreró Romera.

El Juvenil A de la Damm s’ha imposat amb claredat al Sabadell per 5 a 1 en l’últim partit de la temporada com a local. Abans d’iniciar el matx, els jugadors cervesers han rebut la samarreta de partit en mans dels seus familiars en una iniciativa proposada pel cos tècnic per reconèixer la tasca de les famílies en un any difícil on els jugadors no han pogut comptar amb el seu suport des de la graderia a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Ja amb la pilota en joc, els vermells han encarrilat la victòria amb vuit minuts frenètics on han marcat tres gols i han deixat bocabadat un Sabadell que venia de guanyar l’Espanyol i el Barça en les jornades prèvies. I això que el conjunt arlequinat ha estat a punt d’avançar-se en el primer minut de joc amb una acció on els visitants han superat línies amb una pilota llarga a l’espai que l’excerveser Eloi no ha aconseguit rematar entre els tres pals a boca de gol.

Just a continuació, una recuperació de pilota en la pressió sobre el central ha permès a Víctor Muñoz plantar-se davant del porter i definir a plaer per avançar la Damm en el marcador. No satisfets amb el primer, els locals han marcat el segon amb una gran jugada col·lectiva que ha iniciat Aaron combinant amb Dani, que ha amagat l’opció de xut obrint a banda per Víctor, que ha obert encara més per a la incorporació de Lucas, que ha trobat la línia de passada entre tres defensors per Dani, que ha atacat el punt de penal i ha culminat de primeres per doblar l’avantatge.

Els visitants encara no s’havien recuperat dels cops encaixats quan ha arribat l’èxtasi al Municipal d’Horta amb el tercer. Dani ha superat un rival per avançar metres i girar el joc a banda esquerra, on Aaron l’ha baixat amb el pit, ha encarat el seu oponent i ha llegit l’arribada pel carril d’Iván Julián, que ha connectat un xut creuat al primer toc que ha sorprès el porter rival i ha fet pujar el 3 a 0 quan tot just s’arribava al minut 8.

Els de Luis García, que en els darrers compromisos havien concedit gols en els primers minuts, es trobaven ara amb una situació de partit molt favorable on s’han dedicat a controlar el joc plàcidament sense renunciar a l’atac. Abans del descans, Aaron ha tingut una doble ocasió amb un xut al pal curt del porter i el rebot posterior, que ha sortit desviat.

El conjunt de l’estrella ha sortit a la segona part amb mentalitat de zero a zero, compromesos a no relaxar-se tot i el resultat positiu. Fruit d’una nova recuperació després de pèrdua han obert la veda els vermells amb un xut creuat de Dani que ha posat en dificultats la defensa sabadellenca.

A l’extrem dret, Víctor ha tornat a fer de les seves i ha portat boja la línia defensiva visitant amb les seves internades a l’àrea. En una acció de córner, Biel ha tingut dues opcions per marcar el quart gol de la tarda, però no ha estat de sort.

Sí que ha pogut retallar distàncies el Sabadell aprofitant un penal als deu minuts de la segona part. Salamanca l’ha executat col·locat a l’esquerra de Darwin, que ha endevinat el llançament, però no ha arribat a aturar-lo. La Damm no s’ha alterat amb el gol rebut i ha seguit trepitjant l’àrea rival amb perill. Víctor i Iván, amb dos xuts des dels dos flancs, han posat a prova els arlequinats, que veien com els cervesers els estaven passant per damunt.

Els homes de Luis García no deixaven de generar ocasions clares i volien sumar més gols en una nit màgica per acomiadar la temporada al Municipal d’Horta. Aaron també ho ha provat amb un colpeig centrat des del balcó de l’àrea abans que arribés el quart en una jugada d’estratègia. Lucas ha picat un córner en curt al cor de l’àrea, on el mateix Aaron ha afusellat de primeres al minut 78.

Amb tot decidit, hi ha hagut temps per delectar-se amb l’enèsima acció brillant que Dome regala en cada partit, aquest cop assistint des de camp propi amb una passada llarga on Alsina ha castigat l’esquena de la línia defensiva, ha encarat porteria i ha aguantat molt bé la pressió del central per acabar definint suau i marcar el cinquè gol d’una nit per recordar.

David García, del Juvenil B, ha debutat amb el primer equip i Jawad, Cande i Ashot han entrat al tram final amb fam i ganes de contribuir a la golejada. Cande l’ha tingut amb un intent potent que el porter ha desviat en un córner on també han buscat el sisè els vermells. Vega, finalitzant una jugada coral amb un xut des de 25 metres que ha sortit fregant el pal, ha tingut l’última ocasió d’un partit molt complet de la Damm.

Nit rodona pel Juvenil A de la Damm amb una golejada en família. D’aquí a dues setmanes, els de Luis García visitaran un Zaragoza que s’hi juga la lliga en la darrera jornada de la fase de campions de la Divisió d’Honor Juvenil.