JB

Gegants

Nàstic Manresa 2-3 JUVENIL B

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 21 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Camp de Futbol Gimnàstic Parc i arbitrat pel col·legiat Díaz Díaz.

Gran victòria del Juvenil B en un altre partit trepidant i davant un rival molt dur, amb aspiracions d'ascens i que, a banda d'encadenar nou jornades sense perdre, encara no coneixia la derrota a casa. Els cervesers han tornat a demostrar personalitat i coratge per sobreposar-se als moments complicats del partit i han mantingut la convicció fins al final per materialitzar la remuntada en uns últims minuts de bogeria. Després d'imposar-se també al Barça la setmana passada, els nois d'Aleix Mosqueda han completat un altre partit molt seriós i han aconseguit sotmetre el líder en una segona meitat excepcional per sumar tres punts que reafirmen la seva candidatura a lluitar pel primer lloc de Lliga Nacional.

La paritat sobre la gespa ha estat màxima des de l'inici. Davant un conjunt directe i molt físic, els cervesers no s'han arrugat i han intentat igualar la intensitat i tenir control a través de la pilota, fent-se sòlids quan atacaven els locals i buscant recursos per construir accions de perill en un duel força travat. Jordi, al minut nou, ha tingut la primera arribada clara amb un cop de cap al travesser en una falta lateral servida per Pol Rivera, i poc després a l'extrem cerveser li han taponat un xut amb bona intenció després d'una bona acció de Nil.

Però en un inici de partit sense dominador clar i amb poques ocasions, la pilota aturada ha desequilibrat la balança pel costat local als vint minuts. La fortuna que no ha tingut la Damm en el travesser de Jordi l'ha trobat el Nàstic Manresa en una falta lateral molt similar que Sans no ha pogut blocar i Akram, a l'interior de l'àrea, l’ha aprofitat per avançar el seu equip. Gerra d'aigua freda i uns minuts següents en els quals els locals han empès més cap a la porteria contrària, si bé s'han topat amb la solidesa d'un Juvenil B que ha estat també molt seriós al darrere amb Jordi i Pastor imperials a l'eix.

Ajustos al temps de descans per sortir a la segona meitat amb encara més decisió a pel partit. La Damm s'ha endut l'ensurt amb un pal molt clar dels locals només arrencar, però l'equip ha anat creixent en atac amb el pas dels minuts i ha trobat moltes més situacions de perill. Raúl, llegint molt bé una passada a l'espai de Pol Rivera, ha tingut la primera, però la seva rematada ha marxat desviada, i Jordi, de nou en un córner, s'ha quedat un altre cop molt a prop.

La insistència de l'equip, que es trobava més còmode i sotmetia el Nàstic Manresa, no ha estat en va i finalment ha trobat recompensa a l'equador del segon temps. Pol Rivera ha filtrat una passada molt bona entre línies que Nil ha llegit a la perfecció i, sense donar temps als centrals de reaccionar, ha creuat la pilota amb precisió al pal contrari per posar l'1-1.

Amb la Damm millor sobre la gespa, la remuntada es veia més a prop i l'equip l'ha anat a buscar. Jordi n'ha tingut una altra de claríssima al minut 69' rematant un córner al segon pal que ha marxat per mil·límetres, i que d'haver anat entre els tres pals hauria estat gol. Però de nou els vermells s'han endut un cop dur perquè a la següent jugada l'excerveser Arnau Prat ha tornat a posar als seus per davant amb una bona acció personal pel costat dret que ha finalitzat amb un xut ras i sec al fons de la xarxa.

L'empat que tant havia costat d'aconseguir s'esvaïa en tan sols tres minuts, però en un moment del partit clau en el qual l'equip es podria haver enfonsat, el Juvenil B ha demostrat personalitat per seguir en la mateixa bona línia de bon joc buscant amb determinació la porteria de Sergi Taulats. La reacció ha estat immediata, i Pevi s'ha quedat molt a prop del gol però dins l'àrea no ha pogut finalitzar amb encert una bona progressió de Nil pel costat dret. Tot i això, poc han tardat els de l'estrella a restablir les taules. Concretament, cinc minuts. Pol Rivera s'ha quedat la pilota dins l'àrea, s'ha girat i l'ha posat al segon pal on, després d'un primer intent frustrat de Nadir, l’esfèrica ha quedat morta davant la línia de gol i ha aparegut Lluís per enviar-la amb totes les seves forces cap a dins.

L'ambició de l'equip es reflecteix en el fet que, tot i aconseguir l'empat en un partit que se'ls hi havia posat en contra en fins a dues ocasions al camp del líder, els cervesers han portat la pilota cap al mig del camp per servir de pressa i seguir buscant amb valentia i convicció la remuntada. Quedaven quinze minuts i el setge a l'àrea manresana s'ha anat intensificant. Rivera ha estat a punt un xutàs amb la cama maldestra que ha sorprès a tothom i que ha requerit la intervenció de Taulats, i com ja és habitual aquesta temporada, els nois no han perdut la fe i han seguit persistint a través d'orgull, bon joc i talent fins que ha arribat la recompensa a l'afegit.

Pastor ha rebutjat una pilota des de camp propi que ha caigut molt ràpid i ha sorprès la defensa local, i Pol Rivera ha estat el més llest per llegir-ho i anticipar-se als centrals. Amb un control excels, l'11 cerveser ha baixat l'esfèrica a terra i sol davant Teulats l'ha superat amb qualitat fent-li passar la pilota per sota les cames. Eufòria de tota l'expedició cervesera desplaçada al Gimnàstic Parc, que podia treure la tensió acomulada de tot el matx per celebrar una victòria importantíssima i de molt mèrit, al mateix temps que agònica i suada.

Amb aquest resultat, sumat al de la setmana passada contra el Barça, el Juvenil B se sobreposa a moments de dificultat i es postula com a candidat a lluitar fins al final pel títol. L'equip és ara a un punt del liderat, que comparteixen Espanyol i Nàstic Manresa amb 41, en un grup 7 de Lliga Nacional dels més igualats que es recorden en els últims temps, i en el qual entre el primer i el setè només hi ha quatre punts de distància. La setmana vinent els nois d'Aleix Mosqueda rebran el Cerdanyola a Horta el diumenge a les 18 h.