Final agredolç

JUVENIL A 0-2 Europa

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 34 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Oltra Sáez.

S’abaixa el teló de la temporada 2021/22 pel Juvenil A de la Damm i ho fa de manera un pèl agredolça. L’Europa ha aconseguit trencar la ratxa d’imbatibilitat dels vermells, deixant en 14 els partits consecutius sense perdre. Els escapulats han sumat alhora el seu dotzè matx sense conèixer la derrota, rubricant un tram final de lliga extraordinari on també han guanyat al Barça i a l’Espanyol.

Ha estat un partit estrany, amb moltes emocions per gestionar pels homes de Luis García, on la majoria de jugadors deien adeu a la seva etapa de futbol base. A més, a la gespa, el guió del partit li guardava una mala passada al conjunt local en aquesta darrera jornada.

Tot just corria el minut tretze quan els de l’estrella es podrien haver avançat en el marcador. Aliou li ha guanyat perfectament la posició a Arnau i ha estat objecte de falta dins l’àrea. Però Vega no ha pogut convertir el penal, aturat per Iker, que igual que al partit d’anada ha estat l’heroi dels visitants.

Deu minuts més tard, l’Europa ha tret rèdit de la seva pressió alta i ha provocat la pèrdua de Dani, que ha caigut a terra amb l’atacant escapulat i ha vist la vermella directa immediatament. Triple càstig pels locals, que després de desaprofitar una gran oportunitat per avançar-se, es quedaven amb deu homes i havien de remuntar el gol de penal d’Izan, que ha vist la groga per increpar Nil en la celebració.

El tècnic Luis García ha fet entrar Molés en el lloc de Martí per reorganitzar l’equip mentre que els visitants remataven una acció de cap al travesser. Es trobaven davant una gran prova de maduresa els vermells, havent de remar a contracorrent per buscar tancar la temporada en la segona posició. Hi ha intentat ajudar Izan, que s’ha autoexpulsat veient la segona groga en quinze minuts per una planxa sobre Yeray, obligant als de l’estrella a tornar a variar l’esquema, però havent gastat un canvi abans d’hora.

Almansa ha tingut l’última acció d’un primer temps que prometia emocions fortes després del descans, on Capde ha deixat el seu lloc per Delgado. Una primera aproximació visitant refusada per Nil ha donat pas a una oportunitat claríssima on Adri ha llegit la desmarcada a l’espai d’Aliou, però el davanter s’ha topat amb el porter rival en l’u contra u. Minuts més tard, Almansa també ha olorat el gol en una jugada individual on ha anat sortejant rivals fins a trobar-se amb el porter.

Han perdonat els cervesers i ho ha aprofitat l’escapulat Anguita per signar un golàs al minut 70 que aplanava el camí del triomf pel seu equip, que ha amargat la festa de cloenda al conjunt local. Tanmateix, si alguna cosa no se’ls pot retreure als de Luis García és l’entrega i el coratge que han demostrat davant les adversitats i la convicció en la força del grup per intentar igualar el resultat.

Els grans minuts finals de Jan Coca han estat la millor notícia de futur per a un Juvenil A que, amb el pas de les hores, començarà a valorar el tros de temporada que ha fet. El xut de Júnior ha marxat fregant el pal i l’últim intent d’Adri ha demostrat que avui la pilota no ha volgut entrar.

El xiulet final ha estat la guspira que ha iniciat un dels moments més emotius de tota la temporada, amb la xerrada final de l’entrenador i l’agraïment nostrat de totes les famílies i amics i amigues dels membres d’aquest equip de llegenda, que han volgut retre un homenatge als seus protagonistes sobre la gespa del Feliu i Codina.

El CF Damm acomiada una generació que s’ha guanyat un racó enorme en els més de seixanta anys d’història del Club, que ha estat a l’altura dels valors i el compromís que defineixen l’acció social de la Fundació Damm, i que, més enllà dels èxits esportius evidents i de jugar la Copa del Rei, deixa un llegat inesborrable sobre com un grup d’amics amb un talent i un cor gegant han demostrat que es pot jugar molt bé a futbol i passar-ho de nassos recorrent el camí.