Exuberància ofensiva

Gimnàstic de Tarragona 1-4 JUVENIL A

Tarragona. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 8 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al camp annex al Nou Estadi i arbitrat pel col·legiat Serradelarca Serra.

Cop d’autoritat del Juvenil A aconseguint la victòria en un camp que se li havia resistit en les darreres temporades. Els de Sergio García han completat un molt bon partit de futbol exhibint una gran eficàcia en atac i han dominat a plaer un conjunt grana que avui no ha tingut cap opció.

La convicció que han mostrat els cervesers en saltar a la gespa ha estat clau per aplanar el camí a la victòria en els primers 20 minuts, on han fet sang d’un Nàstic que no arribava a defensar-se amb solidesa. Pedro ha trencat a l’espai per rebre la passada de Jurado i ha definit amb un xut enverinat que avançava els visitants abans del quart d’hora de joc.

Poc després, gran acció individual de Sandoval pel carril i passada enrere per a Jan Pallisé, que ha aprofitat la seva primera titularitat al lateral esquerre per definir amb qualitat amb la cama dreta i situar el 0-2 al marcador en un obrir i tancar d’ulls.

La resta de la primera part ha estat un monòleg del conjunt de l’estrella. Els homes de Sergio García han mossegat amb precisió en la pressió alta i han generat perill de manera constant a l’àrea rival, mostrant voracitat per eixamplar el resultat i segellar la victòria abans del descans.

Les ocasions de Javi, Jurado i Sando mantenien en alerta els locals, que treien aigua com podien i amb prou feines generaven oportunitats a l’altra banda del camp. De fet, ha estat només a partir d’una pèrdua de pilota que els tarragonins s’han apropat als pals defensats per Aljama al primer temps.

Miguel i Pedro, consolidats al centre del camp cerveser, finalitzarien dues accions més que mantenien el llistó d’aproximacions visitants, que cada cop que avançaven amb l’esfèrica generaven la sensació que el tercer gol podia caure.

Aljama ha aturat la segona i última arribada del Nàstic sense dificultats abans que la Damm clavés el tercer al minut 41. Falta picada per Pedro al cor de l’àrea i cop de cap de Robert al segon pal per marcar el seu tercer gol consecutiu en els darrers tres desplaçaments, confirmant-se com un punyal en el joc aeri vermell.

Partit tancat, però no contents amb el 0-3, els de l’estrella han infligit el quart just a la represa. Sando rep a la banda dreta, aixeca el cap i assisteix a Javi al pal curt, que remata de primeres i sorprèn el porter. Segona passada de gol per completar un gran partit del ‘9’ cerveser.

La inèrcia del moment s’ha mantingut fins al minut 60, aproximadament, quan els de Sergio García han abaixat una marxa, han mogut la banqueta mostrant profunditat d’equip i han gestionat el tram final amb calma, mentre que els locals han comptat amb alguna arribada més.

De fet, una acció desafortunada a les acaballes ha donat l’oportunitat al conjunt grana a marcar el gol de l’honor, però Aljama li ha endevinat el llançament a Folch i ha aturat la pena màxima amb encert.

Piera ha buscat el cinquè amb un xut des de fora de l’àrea que ha sortit centrat, a les mans del porter, i el Nàstic acabaria trobant porteria al temps afegit amb una rematada de cap imponent de Folch dins l’àrea petita, que tancaria el marcador per a una nova victòria del Juvenil A de la Damm.

La setmana que ve, els cervesers rebran el Mallorca, dissabte a les 16 h, en un duel que promet espectacle al Municipal d’Horta.