JF

Emoció i gols

Igualada 3-5 JUVENIL FEMENÍ

Jordi Pineda, departament de comunicació / Fotografies de Marc Domingo.

Partit corresponent a la jornada 6 de Preferent Femení Juvenil, disputat a l’Annex del Municipal Les Comes i arbitrat pel col·legiat Monroig Bergantiño.

El Juvenil Femení s'ha imposat en un partit ple d'emocions i gols. Les noies de Pitu Romero han completat una primera part excel·lent en la qual han sotmès l’Igualada a través de la pilota, dominant el joc i traslladant la superioritat al marcador amb quatre gols en només vint minuts. Sofía, Brao, Núria Pon i Alba han plasmat a l'electrònic la gran feina feta sobre la gespa en un matx que ha passat d'estar totalment controlat a obrir-se a la segona meitat amb dues dianes matineres de l'Igualada. Les de l’estrella, això sí, han sabut patir i finalment l’han tancat amb molta solvència al darrere i la suficient clarividència al davant per acabar anotant un cinquè gol que ha estat definitiu.

Les cerveseres han saltat molt intenses i ambicioses al terreny de joc, apoderant-se de la pilota i instal·lant-se a camp contrari des del primer minut per amenaçar constantment la porteria local. El primer avís l’ha fet de Núria Pon amb un xut ras ajustat al pal que la portera ha enviat a córner, i en el servei de cantonada posterior, molt tancat, una defensa de l'Igualada ha hagut d'intervenir per allunyar el perill. Poc després, en una acció d’estratègia idèntica, Sofía ha rematat al primer pal per enviar la pilota al fons de la xarxa amb el cap i obrir el marcador quan només s'havien jugat sis minuts.

Les vermelles, que han estat molt superiors en intensitat i s'han imposat en gairebé tots els duels, han generat molt perill a través d'un gran joc i al mateix temps han incomodat l'Igualada, que pràcticament no ha pogut aproximar-se a la porteria de Patri durant el primer temps. Al minut tretze, en una de les moltes recuperacions que ha fet l'equip al mig del camp, Brao ha posat la directa cap a la porteria contrària i ha culminat la jugada amb un golàs des de la distància després que la pilota toqués la part interior del pal i s'introduís per l'escaire. Molt còmodes sobre la gespa, les noies han fet valer l'estadística que situa l'Igualada com un equip que encaixa majoritàriament a les primeres meitats, i han fet dos gols més.

Primer ha estat Alba qui, aprofitant una pilota filtrada amb molta qualitat per Mirón, ha culminat amb un xut creuat dins l'àrea petita, i sense gairebé temps per celebrar-ho, Núria Pon ha engaltat a l'aire una pilota solta i ha etzibat un míssil des de la zona de tres quarts que ha perforat la porteria local. Les vermelles, que en només vint-i-dos minuts ja s'havien posat 0-4, han seguit insistint i Núria Pon de nou, amb un remat de cap a boca de canó que ha marxat fregant el travesser, i Brao, amb un xut de falta directa, han tingut les ocasions més clares per ampliar encara més el marcador abans del descans.

A la represa, l'Igualada ha sortit amb més empenta per anar a buscar la porteria cervesera i ha fet valer la seva eficàcia golejadora a les segones parts per retallar distàncies al marcador amb dos gols molt seguits al tram inicial. Primer ha estat Carlota amb un xut des de la frontal en la segona acció després d'un córner, i posteriorment Anna Font aprofitant el refús d'una falta directa que s'ha estavellat al travesser. En uns minuts complicats, les de l'estrella s'han mantingut molt serioses al darrere per neutralitzar els intents de les locals i han acabat aprofitant el talent a dalt per tancar el partit amb un gol de Brao, que s'ha recorregut tota la banda esquerra i, ja dins l'àrea, ha acabat superat la portera amb un xut creuat sense gairebé angle.

Les locals encara han tornat a replicar quan faltaven cinc minuts amb un altre gol d’Aina Rueda idèntic al segon, però l'equip s'ha acabat enduent tres punts molt merescuts i fins i tot ha pogut posar més terra pel mig quan al descompte Berta ha enviat una pilota al travesser després d'una gran jugada de Brao i Paula per la banda esquerra.

Amb aquesta victòria, les noies de Pitu Romero se situen segones amb quinze punts, a només un del líder, l'Espanyol, i el diumenge vinent (16 h) visitaran el camp del Women's Soccer School.