fem

Cop d’efecte a la lliga

Barça 1-2 JUVENIL FEMENÍ

Sant Joan Despí. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 33 de la Primera Divisió Femenina Juvenil disputat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i arbitrat pel col·legiat Carrasco Baca.

Victòria extraordinària del Juvenil Femení de la Damm, que només li servien els tres punts i se’ls ha endut del camp del Barça, desplegant un gran joc en un partit on ha estat superior al conjunt blaugrana.

Les cerveseres han sortit a dominar des de l’inici i no s’han empetitit davant el difícil repte que afrontaven. Les noies de Juli Garcia han avisat ben d’hora amb un parell d’ocasions de Paula López, que ha generat perill de manera continuada entrant com un punyal des de la banda dreta. Primer ho ha provat amb una centrada-xut que ha fregat el pal, i en l’acció posterior, amb una rematada que ha marxat per damunt del travesser.

Els dos intents de l’extrem no han trobat porteria, però les visitants se sentien còmodes i no han deixat d’atacar amb valentia. Al minut 11, Laia ha avançat metres amb la pilota controlada pel carril dret i ha filtrat una passada a l’esquena de les centrals per Codi, que no ha convertit en el primer xut, però ha estat molt atenta per caçar el refús de la portera després del colpeig de Clara des de la frontal. Aconseguien obrir la llauna les visitants, que han celebrat el gol amb la seva entrenadora.

El Barça ha buscat la reacció al gol de la Damm i a punt ha estat d’empatar amb una ocasió claríssima que Serrat ha acabat refusant quan la pilota ja entrava. Les cerveseres no s’han deixat intimidar i han seguit amb el seu pla de partit, aconseguint fer el segon al minut 15. Ha estat una jugada originada amb una centrada de Paula que la defensa blaugrana no ha resolt amb decisió i la pilota ha anat a parar als peus de Clara, que s’ha tret un xut amb la cama esquerra que s’ha colat per l’escaire de la porteria. Golàs de la migcampista que situava el 0-2 al quart d’hora de joc.

Les visitants tenien el partit on volien. Superiors a la gespa i amb un avantatge notable en el marcador. El Barça no s’ha arronsat i ha posat a prova els reflexos de Montse, que ha estat molt encertada sota pals. Paula ha contraatacat i ha perdonat el tercer després d’una llarga carrera, que seria el preludi del gol de les locals.

Serrat ha comès penal sobre una atacant blaugrana i Alba Caño l’ha convertit enganyant a Montse en el llançament. Abans del descans, la incombustible Paula tindria temps per buscar novament el gol amb un xut creuat que no ha anat entre els tres pals.

La segona part ha seguit amb la inèrcia de la primera. Només començar, centrada de Serrat i Paula Rosales controla, gira i connecta un xut que se’n va fora. Les cerveseres no han abaixat la intensitat i no han cedit el control del partit davant d’un Barça perdut que no era capaç de trenar cap jugada sortint amb la pilota des de darrere.

Maria Pérez amb un xut llunyà, Cerdán amb un intent des de la dreta, i Serrat amb una oportunitat manifesta que la portera ha aturat han donat el tret de sortida al festival d’ocasions de la Damm, que ha perdonat el tercer en els moments decisius del matx.

Les blaugrana sabien que l’empat els servia per seguir depenent d’elles mateixes però, a la pràctica, han estat lluny d’aconseguir-lo. A l’altra àrea, només la precipitació ha privat la Damm d’eixamplar la diferència i sentenciar el partit. Cerdán ha tingut el gol en una acció d’u contra u, Peke ha buscat sort des de lluny, i Paula ho ha tornat a intentar amb un xut centrat.

El botí de les cerveseres era majúscul i amb un punt de pausa en la definició el podrien haver segellat amb totes les ocasions que han generat. A quatre minuts pel final, Ari Mingueza ha comès penal sobre Cerdán quan la davantera es disposava a rematar. Paula ha assumit la responsabilitat, però la portera ha endevinat el llançament, afegint patiment al desenllaç d’un partit que les de Juli Garcia només guanyaven per la mínima.

Peke ha comptat amb un xut a mitja alçada que no ha acabat en gol, i Núria Marín també l’ha tinguda en rematar de cap un córner. Les visitants no han patit més ensurts en defensa i han sumat tres punts vitals que suposen la primera derrota del Barça aquesta temporada i tornen a situar la Damm al capdavant de la classificació amb una jornada restant per disputar.

La setmana que ve, el Juvenil Femení de la Damm rebrà el Mercantil a casa. Si guanyen, les de Juli Garcia seran campiones de lliga per primera vegada en la història del Club. Una fita sense precedents per una generació de jugadores que ja ha batut tots els registres històrics de l’entitat.