JB

Càstig excessiu

JUVENIL B 0-2 Espanyol

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 13 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Caballo Vázquez.

Ha merescut molt més, però finalment el Juvenil B no ha pogut superar l'Espanyol i ha vist trencada la seva ratxa de deu jornades consecutives puntuant. Els cervesers, que no perdien des de l'estrena a Badalona, han estat protagonistes sobre la gespa i han disposat de millors oportunitats, però no les han pogut materialitzar amb encert i fins i tot han errat un penal. El gol s'ha resistit en un matx competit on els visitants han tingut més efectivitat i han aprofitat les dues arribades que han generat a la segona meitat per decantar el marcador a favor seu.

El partit ha començat amb un ritme frenètic i ocasions a les dues àrees. Al minut tres, Álvaro ja ha hagut d'intervenir amb molt d'encert per evitar el gol dels blanc-i-blaus, i just després Marc Delgado ha replicat amb un xut que ha marxat massa creuat. En la següent jugada, Álvaro ha tornat a aparèixer per salvar un u contra u amb una gran mà tensa a baix.

De mica en mica l'equip s'ha apoderat del control del partit i, davant un Espanyol intens que buscava recuperar per penalitzar amb rapidesa i verticalitat, els de Genís Sampietro han anat creixent a través de la pilota. Dennis, al cap d'uns minuts, ho ha tornat a intentar després d'una jugada col·lectiva, però el seu xut l'ha aturat el porter sense problemes.

Els dos equips han seguit buscant el gol a través de les seves propostes, molt diferents, però les arribades més clares no s'han tornat a veure fins als minuts previs al descans. Igual que havia començat, el primer temps ha acabat amb un intercanvi de cops molt perillosos a les dues àrees, sobretot per part dels de l'estrella, que per poc no han estrenat el marcador.

Marc Delgado ha obert la veda amb un xut des de la frontal que ha marxat molt a prop de la creuera. L'Espanyol ha replicat amb una transició ràpida que ha acabat salvant Robert sobre la línia de gol, i els cervesers han tancat el primer acte amb dos pals que els han separat per mil·límetres de l'1-0. Primer ha estat de nou Dennis amb un remat franc des de dins de l'àrea que ha fet tremolar la porteria, i posteriorment Javi amb un xut des de la frontal.

Els cervesers han seguit millor sobre la gespa a la represa, i han insistit en busca d'un gol que estaven mereixent. L'ocasió més clara ha arribat al voltant del quart d'hora, quan un defensa de l'Espanyol ha obstruït un atac cerveser i l'àrbitre ha decretat penal. Però el porter ha endevinat les intencions de Derek, i del possible 1-0 s'ha passat al 0-1 en una acció aïllada dels visitants que Pol Cid ha acabat culminant amb el cap al segon pal després d’una centrada lateral.

Tot i la gerra d'aigua freda, els vermells no han abaixat els braços i, amb mitja hora encara per davant, s'han refet en busca de l'empat davant un Espanyol que ha renunciat del tot a la pilota i ha intentat defensar el resultat amb un bloc baix. Pachón, de cap a la sortida d'un córner, ha estat a punt de trobar-lo, però la seva rematada ha marxat fregant el pal llarg. Poc després, Derek ho ha tornat a provar amb un xut des de més enrere de la frontal, i també Jan Coca ha generat perill amb incursions des de la banda.

Ja al tram final, Torres ha tornat a disposar d'una molt bona ocasió. L'extrem cerveser ha retallat i ha etzibat un xut des de fora l'àrea que, un cop més, no ha trobat porteria per molt poc i ha sortit enganxat a la base del pal. El Juvenil B, que no s'ha cansat de buscar la porteria blanc-i-blava un cop i un altre, ha tornat a olorar el gol amb una molt bona pressió de Marc Delgado que ha compromès el porter, però la pilota, rebotada en la seva esquena, tampoc ha trobat direcció entre els tres pals.

Tot i merèixer l'empat després de molts minuts insistint, els vermells han acabat rebent de nou un càstig molt excessiu i fins i tot cruel quan al darrer minut, l'Espanyol, que gairebé no s'havia aproximat a la porteria d'Álvaro en tot el segon temps, ha aprofitat la pissarra per fer el segon a la sortida d'un córner.

Els de Genís Sampietro són ara mateix tercers a la classificació amb 22 punts. Després del pont visitaran el camp del Gimnàstic Manresa i tancaran el 2021 a casa rebent el Figueres.