Campions de Catalunya!

Espanyol 2-3 JUVENIL A

Martorell. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la final del Campionat de Catalunya juvenil, disputat al CEM Torrent de Llops i arbitrat pel col·legiat Espallargas Casellas.

El Juvenil A ha tancat una temporada excel·lent alçant el Campionat de Catalunya després d’imposar-se a l’Espanyol en la final. Els de Sergio García han dominat el matx i han tingut les millors ocasions, especialment en un gran segon temps on han deixat sentenciat el partit tot i el segon gol dels blanc-i-blaus, que ha donat emoció al tram final.

Conscients que estaven davant d’una oportunitat d’or per sumar un títol històric, els cervesers han saltat a la gespa amb la voluntat de ser protagonistes des de l’inici, i han finalitzat un parell d’aproximacions ben d’hora, avisant l’Espanyol de les seves intencions.

De fet, corria el minut 11 quan una bona passada de Yahir a l’espai per a la cavalcada de Jurado ha originat el primer gol. Javi ataca el punt de penal, el porter atura el seu xut, i Juan Piera caça el rebot molt atent, després d’un pal, per avançar els vermells. El davanter, que no ha pogut estar en plena forma durant tot el curs, apareixia en el moment més oportú per al seu equip en aquesta final.

Tot i el gol encaixat, el conjunt perico ha castigat l’esquena de la línia defensiva cervesera en una acció aïllada on Hugo ha sortejat amb molta qualitat la sortida d’Álvaro i ha executat cap a dins per tornar a empatar una final que estava sent igualada en línies generals.

Però la Damm comptava avui amb un inspiradíssim Marc Jurado, que després de realitzar una temporada molt bona que li ha valgut el seu fitxatge pel València, ha fet avui el seu millor partit de tot l’any i ha portat boig el seu lateral cada cop que l’ha encarat. De les botes de l’extrem vallesà ha nascut una jugada que Miguel no ha finalitzat en gol de miracle a les portes del descans, i els vermells marxaven al vestidor sabent que depenien de la seva eficàcia per endur-se la copa.

A la segona part només hi ha hagut un equip al terreny de joc. La Damm ha proposat i dominat i Jurado ha seguit fent de les seves, però s’ha quedat a pocs centímetres de deixar empremta en el partit amb un gol.

No ha marcat, però ha pogut assistir a Javi Sarasa en l’1-2, que ha arribat al minut 51. El migcampista, que ha vinculat el seu futur amb el Girona la temporada vinent, ha atacat l’espai entrant des de segona línia i ha definit ras, al pal llarg, per fer justícia en el marcador i aparèixer amb el seu gol després de ser un jugador diferencial pel Juvenil A aquesta temporada.

Tenien el partit on volien els de l’estrella, que han acariciat el tercer en una acció on Jan ha volgut cedir el gol a Piera, que s’ha topat amb el porter Pacheco, que ha evitat el gol amb una aturada des del terra. Els cervesers han reclamat penal en una jugada on Miguel ha caigut desequilibrat dins l’àrea rival, però el partit ha seguit el seu rumb fins que els de Sergio García l’han sentenciat amb el gol d’Eliott.

L’extrem suís ha estat el revulsiu que ha buscat la banqueta de la Damm i, mitjançant una gran acció individual, ha retallat davant el seu oponent per finalitzar amb la cama maldestra un xut imparable pel porter que semblava ser definitiu pels interessos vermells.

L’Espanyol, però, ha mort matant i ha fet pujar el segon a les acaballes del matx a través d’una jugada trenada entre els excervesers Alsina i Mateo que Izan ha completat. Quedaven tres minuts més els set que s’han afegit al descompte per segellar la victòria i proclamar-se campions. Els de l’estrella han sabut defensar l’àrea amb caràcter quan ha calgut fer-ho i han celebrat amb moltes ganes un títol que deixa un dolç sabor de boca a un any que ha estat magnífic pel Club.

El Juvenil A ha finalitzat la temporada regular empatat a punts amb el tercer classificat, ha estat l’equip menys golejat del campionat, ha disputat la Copa del Rei i ha guanyat la Copa Catalunya. Un altre any històric pel primer equip del CF Damm, que recordarà per sempre aquesta generació de jugadors del 2004 que ha comptat amb molts integrants del 2005, i que té un futur molt prometedor d’ara endavant.

Amb l’alegria d’un nou títol, nosaltres abaixem el teló de la temporada 22/23 i ens retrobem l’any vinent amb més futbol!