JF

A seguir treballant

Europa 3-1 JUVENIL FEMENÍ

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 21 de Preferent Femení Juvenil, disputat al Municipal Nou Sardenya i arbitrat pel col·legiat Carballo Vázquez.

L'equip no ha pogut evitar una nova derrota davant un rival directe a la part alta de la classificació i, tot i reaccionar als dos gols encaixats a l'inici i mantenir viu el matx durant molts minuts, s'ha acabat veient superat per un rival intens i més contundent que ha sabut aprofitar els seus recursos.

Les noies de Jessica Rodríguez s'han tornat a veure penalitzades per un gol matiner en un inici de partit igualat i sense gaires aproximacions a cap de les dues porteries. Però al minut disset, Nil Alcón ha trencat a l'esquena de la defensa en una acció en la qual s'ha reclamat fora de joc i, sol davant Yaiza, l'ha batut amb un xut ras.

Amb l'1-0 l'Europa ha agafat empenta i ha seguit bolcant el joc sobre la porteria cervesera, i Yaiza ha estat providencial amb una gran aturada per evitar el segon. Però les gracienques han trobat premi a la seva insistència en una recuperació a camp contrari que ha permès a Neus encarar porteria i definir amb un tir creuat en el mà a mà per ampliar l'avantatge.

Les vermelles, però, han tret l'orgull i han aconseguit reaccionar. De fet, els últims deu minuts de la primera meitat han estat seus i han retallat distàncies gairebé de forma immediata. Carla Esteban ho ha provat primer amb una centrada a l'àrea que, després d'un malentès entre la central i la portera local, a punt ha estat d'acabar dins, però Brook l'ha tret sobre la línia. I just en la jugada següent, la mateixa Esteban ha recollit al segon pal una centrada de Pujol prolongada per Gil, i l'ha creuat amb un xut fort per mantenir viu a l'equip.

Encara abans del descans, Pujol ha tornat a posar una pilota a l'àrea que per ben poc no ha pogut rematar Gil davant de la portera, i l'ocasió més clara l'ha tingut un altre cop Carla Esteban a l'inici de la represa. L'extrem cervesera ha rebut al costat dret i ha conduït molt bé cap a dins, però amb tot de cara per fer l'empat el xut li ha sortit tou i s'ha estavellat contra les cames d'una defensa.

El matx ha entrat en una fase de molta igualtat, i a ambdós conjunts els costava arribar. Però les millors ocasions les ha tingut l'Europa, que primer ha amenaçat amb una contra claríssima que la davantera ha rematat fora i, ja al 65', ha sentenciat a pilota aturada. Ha estat en un córner picat al primer pal que l'equip no ha pogut allunyar, i Mariona ha caçat una pilota morta dins l'àrea i l'ha empès al fons de la xarxa.

Les locals han tornat a perdonar un contracop clar minuts més tard i, a l'últim sospir, Yaiza ha salvat de nou el quart amb una molt bona intervenció. Tot i que l'Europa ha marcat en el refús, l'àrbitre ha anul·lat el tant per fora de joc. Les cerveseres han tirat de coratge per tractar de lluitar fins al final el duel, però no ha pogut ser i ara toca pensar ja en la setmana vinent. Visitarà el Municipal d'Horta un altre rival directe, el Levante Las Planas, dissabte a les 16 h.