A la final!

JUVENIL A (10) 2-2 (9) EF Gavà

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a les semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil, disputat al Municipal d’Horta i arbitrat pel col·legiat Molina Martínez.

Amb un pèl d'èpica i molt de patiment, però el Juvenil A ha fet valer la seva condició de favorit i ja és a la final de la Copa Catalunya. Els cervesers han demostrat enteresa per sobreposar-se als moments de dificultat de l'eliminatòria davant un rival exigent que aquest curs ha estat la revelació de Lliga Nacional, tot i que els ha faltat efectivitat per resoldre abans un partit en el qual han estat dominadors i han generat les ocasions clares.

Juan Piera ha obert la veda atacant l'esquena de la defensa i traient un xut que ha marxat fregant la base del pal. Cortés també ha amenaçat porteria contrària amb un llançament de falta directa ras i potent que no ha trobat del tot bona direcció, però amb el matx controlat i sent protagonistes, els vermells han pagat molt car un error puntual en sortida de pilota i han vist com els visitants l'aprofitaven per posar-se per davant als vint minuts a través de Daniel.

Tot i la guerra d'aigua freda, els de l'estrella han reaccionat ràpidament i just després Robert ha tingut l'empat en una falta molt ben servida per Mora, però la seva rematada ha marxat massa alta. També ho ha provat el Gavà en un partit disputat i exigent entre dos conjunts amb propostes atractives, però Aljama ha respost amb seguretat i l'equip ha seguit amenaçant l'àrea rival amb perill en busca de l'empat. Jurado ha avisat amb una centrada-xut que ha atrapat el porter, i Piera n'ha tornat a tenir una de claríssima després d'un bon moviment de Javi, però no ha pogut arribar a impactar la pilota.

L'acció, però, ha propiciat el córner que acabaria donant el gol de l'empat als vermells. Centrada de Javi al primer pal i Robert, entrant amb tot, remata creuat per batre al porter i restablir les taules en una primera meitat oberta i en la qual els cervesers han anat a més amb el pas dels minuts. Piera, encara abans del descans, ha intentat aprofitar una passada filtrada de Jurado, però el central li ha guanyat la partida.

El Juvenil A ha sortit decidit a pel partit a la represa, i ha aconseguit instal·lar-se a camp contrari i amenaçar amb perill la porteria rival. A Javi li ha faltat molt poc per rematar cap a dins una centrada lateral de Beneite, i Robert tampoc ha arribat a connectar una bona pilota a l'àrea del mateix Sarasa. Jurado, encarant i guanyat l'u contra u, ha exigit la intervenció d'Adri, i enmig del domini local, l'excerveser Salva Costa també ha posat a prova a Aljama amb un xut que ha blocat sense problemes. La rèplica ha estat a través de Piera, aguantant l'esfèrica i posant-la en el moment precís a l'àrea per l'arribada de Javi, que se li ha quedat una mica enrere.

Però de nou en una bona centrada de Beneite, Javi aquest cop sí que s'ha quedat la pilota dins l'àrea i ha resolt amb un recurs genial d'esperó per capgirar el marcador i posar momentàniament els vermells per davant com a premi als mèrits fets durant molts minuts. En quedaven vint per davant i l'equip tenia controlat un partit on dominava i arribava, però en una aproximació aïllada els visitants han aconseguit empatar mitjançant Alejandro. Aljama, segur, ha resolt amb encert un xut de Costa just després.

Els de Sergio García han tractat d'evitar els penals amb un cop de cap de Robert al tram final al qual no ha pogut donar suficient potència tot i rematar sol, i també amb una cavalcada de Jurado pel costat dret i el posterior xut que ha rebutjat Adri, però el 2-2 no s'ha mogut i amb el xiulet final de l'àrbitre els vermells s'han conjurat per tractar de guanyar als penals una eliminatòria que sobre la gespa havien fet mèrits suficients per decantar a favor seu.

Beneite ha estat l'encarregat d'obrir una tanda agònica i llarguíssima amb un bon llançament, i la posterior aturada d'Aljama a Salva Costa ha posat els vermells per davant per primer cop. Cortés no ha pogut convertir el segon i el marcador s'ha tornat a igualar, però de nou Aljama ha tornat a aparèixer per aturar el quart penal al Gavà i donar l'oportunitat a Eliott de resoldre el matx. L'extrem francès s'ha topat amb la bona intervenció d'Adri, els visitants no han fallat i ambdós equips han anotat els següents tres fins a l'error de Jan. Aquest cop eren els visitants els que es quedaven a un xut de la victòria, però Aljama ha mantingut viu l'equip i també ha anotat el seu. Ningú ha tornat a fallar fins al vint-i-sisè tir. Cortés, aquest cop sí, l'ha enviat cap a dins, i Aljama ha aturat amb l'ajuda del pal el penal del Gavà per desfermar l'eufòria i certificar el pas a la final.

Ara espera l'Espanyol en un duel que es disputarà el dissabte vinent a Martorell i que decidirà el nou campió de Catalunya en categoria juvenil.