Back to top
debut

2019/20: Una temporada que molts excervesers recordaran

El curs futbolístic està arribant a les acaballes en una temporada atípica que serà recordada per les afectacions de la pandèmia mundial. El futbol no professional va abaixar la persiana a principis de març de manera definitiva, mentre que el futbol professional està podent finalitzar les competicions un cop superada l’aturada de tres mesos.

Infortunis i adversitats a banda, la 2019/20 serà rememorada per un bon grapat d’excervesers com la temporada en què van debutar a l’elit del futbol professional. Les estrenes dels porters Álex Domínguez (Las Palmas) i Juan Flere (Cadis) en la darrera jornada de Segona Divisió A d’ahir constaten, un cop més, la salut esportiva del planter del CF Damm, que segueix generant esportistes de primer nivell. Repassem a continuació què ha donat de si aquest últim any…

Si hi ha un equip que destaca per damunt de la resta aquest és l’Espanyol. El dissortat rendiment del conjunt perico, que ha descendit de categoria, no ha impedit que el jove Víctor Gómez es presentés com una alternativa de garanties al lateral dret, arribant a disputar una vintena de partits a Primera Divisió. L’excerveser Moha Ezzarfani també va debutar amb el primer equip blanc-i-blau a l’Europa League en un club on també juguen el capità David López i Pipa. El titular de la temporada, però, és pel futbol femení. Montse Quesada va fer història en jugar amb el primer equip de l’Espanyol, convertint-se en la primera exjugadora formada al Club en debutar a Primera Divisió.

Gonzalo Pereira (Llevant) i Adrián Guerrero (València) han governat amb solvència la defensa dels seus filials valencians, obtenint la recompensa de debutar en la màxima categoria amb el primer equip. Finalment, al Betis, niu de jugadors amb passat cerveser, també estan d’enhorabona. Ángel Baena (filial) i Nil Garrido (juvenil) han estat convocats una vegada amb el conjunt andalús, però encara hauran d’esperar per gaudir de la seva primera nit a l’elit. Al club verd-i-blanc també hi juguen Julio Alonso, al filial, i Miki Codina, al Juvenil A.

Consagrats a Primera Divisió

La temporada 2019/20 també ha sigut la confirmació d’algunes de les estrelles que el CF Damm té repartides a la millor lliga del món, i que amb el seu rendiment han ajudat a aconseguir els objectius dels seus equips. Gerard Moreno, amb 18 gols, ha guanyat el Trofeu Zarra al màxim golejador nacional i ha classificat el Vila-real per a l’Europa League, a més d'haver debutat amb la selecció espanyola absoluta. Rubén Alcaraz (Valladolid) i Carlos Clerc (Llevant) cada vegada estan més assentats a Primera, amb protagonisme en l’aspecte individual, i aconseguint la permanència en l’aspecte grupal.

També hi seguirà l’Eibar d’Edu Expósito, una de les revelacions de LaLiga i peça cabdal per a Mendilibar. Amb el seu lideratge a la gespa i els seus gols i assistències, el futbolista cubellenc s’ha guanyat mantenir-se al primer esglaó del futbol professional. Aleix Vidal, amb l'Alabès, ha segellat igualment la continuïtat a la lliga. Qui ha hagut de suar i patir fins al darrer alè ha estat Roger Garcia, segon entrenador del Celta. En la seva primera aventura a les banquetes després de passar per la Damm, el tècnic sabadellenc continuarà a Primera un any més. No ha tingut la mateixa sort Marc Navarro, qui ha perdut la categoria amb el Leganés en un any on no ha comptat amb gaire protagonisme.