JB

Victòria incontestable contra el líder

JUVENIL B 2-0 Cornellà

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 10 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Municipal d'Horta i arbitrat pel col·legiat Cartiel Arasa.

Partidàs del Juvenil B, que ha dominat amb molta personalitat a un Cornellà líder que tan sols havia cedit sis dels primers vint-i-set punts i que s'adjudica una victòria incontestable i de molt mèrit per seguir escalant posicions i situar-se segon a tan sols tres punts del primer. Els cervesers han estat protagonistes a través de la pilota i han localitzat el joc a camp contrari, generant arribades molt clares i resolent el matx a la segona meitat després d'una primera en la qual la pilota s'ha resistit a entrar. D'aquesta forma, consoliden el seu bon estat de forma i reflecteixen sobre la gespa i també al marcador el creixement que han anat experimentant setmana a setmana.

Durant els primers minuts de partit ha regnat la igualtat i ambdós conjunts han buscat tímidament les seves primeres aproximacions. Primer ha estat la Damm amb un xut de Lluís des de la frontal que ha fregat lleugerament un defensa i ha desviat a córner, i també ha replicat el Cornellà en una acció d'estratègia que ha aturat molt segur Àlex Sans. Sòlids i seriosos en l'apartat defensiu per negar al Cornellà cap opció de finalitzar jugades amb perill, els de l'estrella han anat a més amb els pas dels minuts i s'han apropiat del domini del matx.

Un matx que podria haver-se posat de cara molt d'hora, i és que al minut vint Pol Rivera ha guanyat l'esquena a la defensa i ha estat objecte de penal dins l'àrea. Però l'extrem, que ha assumit la responsabilitat des dels onze metres, ha vist com el porter visitant li endevinava les intencions i rebutjava el llançament. Insistent en atac, ha estat un maldecap per la defensa, i cinc minuts després ha tornat a quedar-se molt a prop del gol amb un xut creuat des del costat dret de l'àrea petita que ha superat el porter per sota les cames però ha marxat excessivament creuat.

Pol Elías també ho ha intentat a pilota aturada, i just abans del descans el Cornellà s'ha tornat a salvar del gol cerveser en una ocasió claríssima de Joel. El mitjapunta ha trencat a l'espai i després d'un primer retall dins l'àrea, ha definit amb una lleugera picadeta que ha tornat a superar el porter però s'ha estavellat contra el travesser. Un gol que es resistia amb l'equip sotmetent els verd-i-blancs i mereixent anar per davant al marcador, però amb tot per decidir al segon temps.

L'inici de la represa ha estat tota una declaració d'intencions dels nois de Genís Sampietro, que han seguit treballant en la mateixa línia de la primera meitat i han saltat al terreny de joc amb la clara intenció de traslladar la seva superioritat de la gespa al marcador. Hugo, només arrencar, ja ha avisat amb un gol anul·lat per fora de joc molt just després d'una bona jugada col·lectiva, i al minut cinquanta l'àrbitre ha tornat a assenyalar el punt de penal per una obstrucció molt clara sobre Nil dins l'àrea. La responsabilitat, aquest cop, l'ha agafat Pol Elías, que ha enganyat el porter amb un tir alt i potent al costat esquerre i ha desfermat l'alegria al Municipal d'Horta.

El Cornellà ha buscat la reacció, però sense gaire èxit davant una Damm que s'ha mostrat molt superior en joc i ocasions, i que ha aconseguit disputar la majoria dels minuts a camp contrari i trobar recursos per amenaçar la porteria visitant. En les poques arribades dels del Baix Llobregat, Nil ha estat providencial per tallar una passada a l'espai molt perillosa i tampoc han encertat a rematar una bona centrada al segon pal, però poc més perquè l'equip ha estat molt solvent per negar també qualsevol opció de perill als visitants i no ha perdut el control del matx en cap moment.

A l'equador del segon temps, Raúl ha estat a punt de sorprendre el porter amb un xut molt potent des de tres quarts de camp que ha acabat desviant a córner, i en l'acció següent Jordi ha fet el gol de la tranquil·litat amb una molt bona rematada a pilota aturada. El central cerveser ha estat el més llest anticipant-se al primer pal per estirar la cama i enviar la pilota al fons de la xarxa per fer un 2 a 0 que deixava ben encarrilat el duel.

L'equip ha sabut gestionar també amb maduresa els minuts finals per tancar el partit sense patir, i de fet, a punt ha estat d'engreixar encara més el marcador. Joel ho ha provat poc després del gol amb un xut sec que ha blocat el porter amb seguretat, i ja al tram final primer Guifré amb un tir creuat que ha tornat a salvar sota pals Àlex i Cucu, amb una bona jugada per la banda esquerra que ha acabat de la mateixa forma, però el marcador ja no s’ha mogut més.

El Juvenil B descansarà aquest pròxim cap de setmana i acabarà l'any visitant el Narcís Sala i rebent el Girona a Horta.