jose

Tres punts per començar l’any

Jàbac 1-4 JUVENIL A

Terrassa. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 17 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat a la ZEM Can Jofresa i arbitrat pel col·legiat Subirats Matamoros.

Inici d’any inmillorable pel Juvenil A de la Damm. El conjunt de Luis García ha superat el Jàbac en un partit molt treballat per sumar una victòria en el primer compromís del 2020 que el manté a la part alta de la taula.

Els cervesers han entrat al matx amb la convicció d’executar el seu pla de partit davant un rival aguerrit que sempre ho posa difícil a Can Jofresa, i han dominat el ritme del joc des del xiulet inicial. I ben aviat han comptat amb una ocasió molt clara d’Aitor, que ha rebut una passada de Jose des de la banda esquerra i ha rematat, de primeres, a les mans del porter.

Seguia avisant el conjunt de l’estrella. Aquest cop, Carlos ha llegit la incorporació de Cuadras pel carril dret i el lateral l’ha penjat al cor de l’àrea, on Nico acabaria rematant amb perill.

I al quart d’hora de joc obririen la llauna els vermells, en una acció un pèl afortunda on Iván ha caçat el refús del porter, després d’una falta picada per Avilés, per enviar la pilota dins la porteria. La fortuna premiava la predisposició dels visitants a dominar el matx amb un gol cabdal per encarar la victòria.

Pocs minuts més tard, patiria un ensurt la línia defensiva de la Damm, quan una errada en acció de sortida de pilota ha estat a punt de ser aprofitada pel Jàbac per igualar el marcador, però el xut creuat ha sortit fregant el pal.

La pilota no ha entrat i els cervesers han seguit trobant espais davant el plantejament defensiu dels egarencs. Conducció vertiginosa de Martí Riera, que obre a banda en l’enèsima incorporació de Cuadras, que assisteix al primer pal, on Aitor no acaba trobant els tres pals. L’última acció abans del pas per vestidors ha estat un xut llunyà de Carlos que ha sortit per damunt del travesser.

Els de Luis García han marxat amb un avantatge mínim al descans, però amb la serenitat de saber que estava en les seves mans infligir la sentència a la segona part. I així ha estat. Als cinc minuts de la represa, el col·legiat ha assenyalat un penal de Jahara a Jose, que el mateix Jose s’ha encarregat de convertir, enganyant el porter, per doblar la diferència a l’electrònic.

El conjunt blanc-i-negre, però, ha buscat reenganxar-se al matx reduïnt distàncies, també des del punt de penal. L’àrbitre ha assenyalat unes mans dels visitants dins l’àrea que Garrido ha transformat en l’1-2.

El gol dels terrassencs no ha trigat a ser neutralitzat per la Damm. Jugada que inicia Plade superant un rival i obrint a banda esquerra, on Marc col·loca una centrada precisa perquè Jose controli amb molta qualitat i defineixi, amb calma, al pal creuat.

Els vermells sabien que acabaven de rematar el partit en aquell precís instant, i han dedicat el tram final a gaudir i a generar més ocasions. El debutant Dani Peña s’ha topat amb el porter en finalitzar una acció de Suaibo des de l’esquerra, però s’acabaria sumant a la festa del gol uns minuts més tard. Recuperació a camp propi de César, que llença un contraatac letal als peus de Suaibo, que enfila sol cap a porteria i acaba regalant el gol a Peña en el seu debut somiat. El mateix Peña podria haver marcat el cinquè, però el seu xut potent ha estat escopit pel travesser en el temps afegit.

La Damm comença el 2020 obtenint els tres punts en un camp complicat i ja mira al pròxim compromís a casa contra el Cornellà.