JA

S'escapa als últims minuts

Europa 2-2 JUVENIL A

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 28 de Divisió d'Honor Juvenil, disputat al Municipal Nou Sardenya i arbitrat pel col·legiat Fernández Morillo.

Empat agredolç al camp de l'Europa després d'haver manat durant molts minuts al marcador i d'arribar al tram final amb una renda favorable de dos gols. Els cervesers han entrat millor al partit i han estat dominadors, però tot i gaudir de les millors aproximacions no han pogut tancar-lo i han acabat cedint a les acaballes davant l'empenta d'un rival necessitat de punts.

Els locals han obligat Álvaro a intervenir amb una bona mà en una de les primeres aproximacions, i ho han tornat a provar poc després amb un intent més tímid de l'excerveser Julen Vilarrasa. Però amb el pas dels minuts, s'han vist sotmesos per un Juvenil A ambiciós que ha trepitjat àrea contrària amb molt perill.

Una ruptura de Jurado a l'esquena ha precedit la primera ocasió clara, un cop de cap de Mora que ha marxat fregant el travesser. El lateral ho ha tornat a intentar amb un tir des de la distància massa alt, i Jurado ha trepitjat àrea i ha carregat la cama esquerra per treure’s un xut potent que entre el porter i el travesser han repel·lit a córner.

L'amenaça dels vermells era constant, i només faltava el premi del gol. Iniciant de nou l'acció pel costat dret, Jurado ha retallat i ha posat una pilota al segon pal que Eliott ha perllongat perquè ell mateix l'acabés al fons de la xarxa apareixent des del darrere. Un 0-1 que feia justícia al que s'estava veient sobre la gespa, i que ha donat peu a uns darrers minuts de més control.

Eliott, combinant amb Pedro, ho ha tornat a provar amb un xut que ha marxat massa alt, i l'Europa ha tingut la millor en una falta servida al cor de l'àrea que ha deixat un jugador totalment sol a la rematada, però sense encert.

Tot obert per la represa, que no podria haver començat millor pels cervesers. Juan Piera ha estat murri en la pressió al porter per forçar un penal del no res, i ell mateix s'ha encarregat de transformar-lo amb molta sang freda a l'estil 'Panenka'. Ampliava així l'avantatge en un partit intens que la Damm controlava amb certa comoditat tot i l'exigència d'un escenari històricament complicat pels vermells.

Les aproximacions de l'Europa eren tímides i escasses. De fet, Eliott ha tingut el tercer en una desmarcada a l'espai que ha culminat amb un xut al lateral de la xarxa. Però els locals, amb la permanència en joc, han empès molt al tram final per tractar de rescatar algun punt. En una pilota filtrada a l'àrea, Robert ha arribat tard al tall i ha provocat un penal que, per fortuna, Julen ha enviat al travesser.

L'error de l'excerveser no ha canviat el guió en els vint minuts restants, i els locals han seguit amenaçant en busca d'un gol que els reenganxés al partit. Robert podria haver sentenciat en una falta molt ben picada per Jurado, però el seu cop de cap ha sortit llepant la base del pal i a la rèplica, els locals han acabat trobant el gol amb un xut ras de Willy des de la frontal que s'ha fet forat al fons de la xarxa.

Una diana que ha donat ales als escapulats en un tram que els nois de Sergio García no han sabut controlar, i cinc minuts després ha arribat l'empat. Álvaro no ha pogut blocar en primera instància i el punta Oromí, atent dins l'àrea, ha aprofitat el refús per tornar la igualtat al marcador i castigar en excés un Juvenil A que estava fent mèrits per guanyar.

Els vermells han reaccionat i han respost amb una doble ocasió claríssima a la sortida d'un córner, però el porter Vacas ha intervingut amb molt d'encert davant les rematades de Robert i Sando per negar-los el gol. Ha estat la darrera arribada perillosa abans del xiulet final en un matx que els cervesers han acabat amb deu homes per l'expulsió de Robert, que ha vist la segona groga per frenar una contra local.

Els nois de Sergio García segueixen quarts a falta de dues jornades per abaixar el teló de la Divisió d'Honor. Dissabte vinent rebran a Horta la visita d'un Ebro ja descendit i tancaran la temporada d'aquí a quinze dies al camp de la Grama.