JF

Objectiu assolit

Fontsanta 1-2 JUVENIL FEMENÍ

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 23 de Preferent Femení Juvenil, disputat al Municipal Fontsant-Fatjó i arbitrat pel col·legiat Beldris Ben Hmida.

Tres punts molt treballats del Juvenil Femení en un camp complicat que li donen, matemàticament, la classificació per a la Copa Catalunya, i que també li permeten escalar fins a la segona posició de la classificació a falta de només dues jornades pel final de la lliga. Les noies de Pitu Romero han tornat a sortir molt endollades al partit i en tan sols tretze minuts han anotat dos gols que han posat molt de cara el matx. A més, han estat molt serioses per contenir l'empenta de les locals, sobretot després de l'1-2, i en un partit dur i molt competit on tan important ha estat la clarividència amb pilota com la solidesa sense, han guanyat molts duels al Fontsanta i han neutralitzat el seu joc directe fins al punt de permetre-li finalitzar molt poques arribades amb perill real.

La Damm ha començat amb més iniciativa i les primeres arribades han portat el seu segell, provant-ho primer Núria Pon amb un xut desviat i posteriorment amb una bona acció entre Ari i Gemma que ha acabat a córner. Precisament el córner que permetria a les vermelles obrir la llauna quan només s'havien jugat set minuts, i és que Nerea Torre ha posat una pilota precisa al cor de l'àrea que Gisela Cano, amb un cop de cap molt potent, ha enviat al fons de la xarxa. L'extrem cervesera només ha necessitat cinc minuts més per aprofitar una gran passada de Gemma amb profunditat, plantar-se sola davant la portera Mar, driblar-la amb molta sang freda i empènyer a plaer el segon gol de la tarda davant del seu exequip.

Amb el 0-2, les locals han fet un pas endavant en busca d'una diana que els permetés reenganxar-se al partit, i tot i que a l'equip li ha costat molt més donar continuïtat al joc a través de la pilota, s'ha mostrat molt segur davant els intents del Fontsanta i ha neutralitzat amb encert el seu atac. L'acció més perillosa de les locals ha estat una centrada lateral a la mitja hora de joc que han aconseguit rematar al segon pal molt a prop de la línia de gol, però Yaiza ha aparegut per exhibir reflexos i quedar-se amb l'esfèrica. En l'acció següent, Alba ha fet un gol que hagués suposat la sentència, però l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc.

La represa no ha començat bé i només tornar de vestuaris les de l’estrella s'han trobat amb un penal en contra que Maria Gómez s'ha encarregat de transformar, tot i que Yaiza s'ha quedat molt a prop d'aturar-lo. Un gol que encara ha esperonat més al Fontsanta, que creient que l'empat era possible ha buscat amb insistència la porteria cervesera i ha exigit la màxima concentració i solidaritat defensiva de l'equip, que ha sabut patir amb el marcador ajustat i defensar amb èxit els atacs vericals de les locals. Ari, amb una centrada enverinada que a punt ha estat de sorprendre Mar, i Paula, rematant fora per poc amb el cap, han replicat al tram final, però el resultat ja no s'ha mogut més i les noies de Pitu Romero han pogut celebrar la classificació, un any més, per a disputar la Copa Catalunya.

Conseqüència de la bona dinàmica de resultats, encadenant quatre victòries consecutives en els últims quarte partits i tres d'elles contra rivals directes com el Barça, l'Europa i el mateix Fontsanta, l'equip escala fins a la segona posició amb 64 punts i depèn d'ell mateix per manter-s'hi. Diumenge vinent visitarà el camp de La Roca i acabarà a casa d'aquí a quinze dies rebent el Levante Las Planas.