Back to top
JA

El CF Damm incorpora els dispositius GPS en la preparació física

El Club fa un salt de qualitat aquesta temporada i aposta per la utilització dels dispositius GPS, que serviran per fer un seguiment individualitzat de tots els jugadors del Juvenil A en els entrenaments i els partits.

Aquesta eina, formada per un dispositiu situat a la part posterior d’una armilla, enregistra una gran quantitat de paràmetres via satèl·lit durant l’activitat física que posteriorment són analitzats pel cos tècnic en una base de dades.

El preparador físic del Juvenil A, Marc Giménez, explica en què consisteix la seva tasca. “Acabem seleccionant les deu variables que pensem que ens poden ser útils. El GPS ens dona més de 100 variables quantitatives que hem de transformar en qualitatives, a través de l’anàlisi, per poder prendre decisions en benefici dels jugadors”. En altres paraules, els entrenadors poden saber, per exemple, quants quilòmetres corre un jugador determinat o quina distància per minut, però la xifra per si sola no aporta cap valor. L’han d’interpretar en el seu context per optimitzar el rendiment del futbolista.

L’objectiu principal és controlar la càrrega externa de cada jugador durant els entrenaments per apropar-se a les situacions que es donen als partits. “Es tracta d’entrenar durant la setmana com es competeix el cap de setmana”, resumeix Giménez.

Els beneficis de comptar amb els dispositius GPS són múltiples i, a més de millorar el rendiment, també són clau en la prevenció de lesions. Ajuden a disminuir la probabilitat de lesions, administrant la sobrecàrrega i la fatiga de manera personalitzada. Igualment, els processos de readaptació dels jugadors lesionats són més precisos, reduint el risc de recaiguda.

En definitiva, el Juvenil A comptarà des d’aquest any amb una eina de monitoratge que permetrà professionalitzar l’estat de forma dels jugadors i de l’equip.