Back to top
Club

Alejandro Blanco visita les obres de Montjuïc

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha visitat aquesta setmana les obres de la futura Ciutat Esportiva de la Fundació Damm acompanyat per Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació Damm i president del Club de Futbol Damm, i per Carles Domènech, director executiu del Club.

Blanco, que presideix el Comitè Olímpic Espanyol des de l’any 2005, ha pogut veure de primera mà l’avanç dels treballs del complex esportiu, que es preveu inaugurar durant el primer trimestre de 2024, i ha aprofitat la visita per conèixer més a fons el projecte formatiu del Club de Futbol Damm, el qual impulsa l’educació i el desenvolupament humà dels joves esportistes a través dels valors de l’esport. Des de la seva fundació l’any 1954, el Club treballa perquè els seus jugadors i jugadores millorin personal i futbolísticament en cada entrenament i en cada partit, més enllà de les victòries esportives aconseguides.

A la visita també hi ha assistit Josep Maria Valls, president del Club Natació Montjuïc; Àlex Galí, coordinador de la Fundació Damm; Bernat Ardèvol, director de l’estudi d’arquitectura barceloní Hiha Studio, i Joan Vallès, director de projectes de la Constructora del Cardoner.

La Ciutat Esportiva de la Fundació Damm s’integrarà de manera sostenible en el paisatge de la muntanya de Montjuïc (Barcelona), oferint unes instal·lacions lliures d’emissions de CO₂. El nou complex comptarà amb dos camps de Futbol 11 −un dels quals es podrà dividir en dos camps de Futbol 7− i dos edificis. L'edifici principal acollirà les oficines del Club de Futbol Damm, a més dels serveis mèdics del Club, gimnàs, vestuaris del camp principal i sala d'estudis, per donar continuïtat a la formació acadèmica dels jugadors i les jugadores. En el segon edifici, situat entre els dos camps de futbol, se situaran uns altres vestuaris, les graderies −amb una capacitat de fins a 550 espectadors− i una àrea de restauració de 100m2.

Els treballs van començar el novembre de l’any passat amb les tasques d’anivellament del terreny per preparar la instal·lació dels dos camps de futbol. Des de llavors, s’ha remodelat l’estructura de l’edifici principal i s’hi han instal·lat part de les torres d’il·luminació d’ambdós camps. També s’ha començat a avançar en la construcció de l’edifici entre els dos camps on hi haurà la graderia, del qual ja s’ha completat la planta del soterrani i s’hi estan començant a construir els vestuaris.