JF

A la final!

JUVENIL FEMENÍ 2-1 Espanyol

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la semifinal del Campionat de Catalunya Femení Juvenil, disputat al CEM Torrent de Llops i arbitrat per la col·legiada Mitjavila Domènech.

El Juvenil Femení és a la final del Campionat de Catalunya! Les cerveseres, vigents campiones, defensaran el títol diumenge a Martorell (17.30 h) davant el Barça en una final que reeditarà l'última del 2019. Ho faran després d'haver treballat de valent durant tota la temporada per marcar una clara trajectòria ascendent que les ha portat a encarar aquest tram final de temporada des de la seva millor versió, i com a aval, el partit d’aquest divendres contra l'Espanyol, en el qual les noies de Pitu Romero han estat molt superiors a la primera meitat i han sabut patir a la segona per certificar el passi al partit decisiu.

Tot i que amb molt de respecte sobre la gespa entre ambdós conjunts pel que hi havia en joc, la Damm ha estat qui més s'ha aproximat a la porteria contrària en els primers minuts i Rocío, amb un xut de falta directa, i Alba, finalitzant sense encert una bona transició ofensiva, han posat de manifest els arguments cervesers i han començat a decantar el partit cap a l'àrea rival. Intenses en la pressió i dominadores del joc, les de l'estrella han anat creixent amb el pas dels minuts davant un Espanyol replegat i que ha provat poc a Yaiza fins al descans. Ramos, a la sortida d'un córner quan només s'havien jugat vint minuts, ha tingut una ocasió claríssima per avançar les vermelles, però el seu cop de cap a boca de canó s'ha topat amb Neus.

La central cervesera ho ha tornat a intentar poc després amb una altra rematada, aquest cop menys perillosa, i de tant insistir al final el premi ha arribat. Ha estat Ari Lozano, a la recta final, qui l'ha trobat. L'extrem ha etzibat un xutàs des de tres quarts de camp teledirigit directament a l'escaire dreta de la porteria de Neus, i ha obert la llauna amb un autèntic golàs que ha desfermat l'alegria de l'equip i també d'un estadi de Martorell on pares, mares i familiars s'han fet notar i molt. La Damm ha aprofitat l'empenta del gol per seguir amenaçant les blanc-i-blaves, que han vist com Alba, just abans del xiulet final, ha estat a punt d'aprofitar una gran passada de Núria Pon en profunditat per fer el segon, però la seva rematada final en el mà a mà amb la portera ha marxat alta.

A la represa, gir total de guió. Amb el marcador en contra, l'Espanyol ha fet un pas endavant i s'ha establert a camp contrari amb la intenció de posar setge a l'àrea cervesera en busca de l'empat. Si a la primera meitat les protagonistes havien estat les jugadores d'atac, a la segona ho han estat sobretot les defenses, que han completat un partit impecable tancant espais i fent molt complicat a les rivals traslladar el seu domini en accions de perill real. I amb les blanc-i-blaves bolcades en busca de l'1-1, ha arribat el 2-0. Una recuperació d'Aina ha propiciat una contra de manual, tota al primer toc, que ha acabat culminant Nerea Romero a boca de canó assistida per Paula.

La tranquil·litat del segon gol s'ha esvaït aviat quan l'Espanyol ha aconseguit retallar distàncies a falta de nou minuts pel final, però l'equip ha demostrat un cop més que sap patir en aquests contexts, i ha acabat adjudicant-se el triomf contra l'únic rival que encara no havia guanyat aquesta temporada en partit oficial. Ara el repte serà imposar-se a un Barça líder indiscutible a la lliga i que aquest curs només ha perdut sis punts, si bé tres a La Teixonera en l'únic partit de la temporada en el que es van quedar sense anotar. Les blaugranes arribaran a la final amb la moral alta després d'haver golejat l'Europa a semis (5-0).

A banda del Juvenil Femení, el CF Damm comptarà també amb dos equips més a les finals de diumenge del Campionat de Catalunya. Seran el Benjamí A, que s’enfrontarà al Barça, i l’Aleví A, que ho farà contra l’Espanyol.