12+1

JUVENIL A 2-0 Montecarlo

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 32 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Fernández Quintero.

Segueix ferma la gran ratxa del Juvenil A cerveser, que en uns tres últims mesos quasi perfectes de competició encadena dotze victòries i un empat i només quatre gols en contra. Amb el triomf d’avui, els de Luis García s’han assegurat la tercera posició a la lliga i, de moment, assalten el segon lloc a l’espera del partit d’aquesta jornada de l’Espanyol.

Avui, contra el Montecarlo, els vermells han dominat amb autoritat, però no han pogut resoldre el matx fins al tram final, si bé és cert que han generat moltes ocasions per haver sentenciat abans. En un inici fulgurant, una triangulació entre Martí, Vega i Pol ha acabat amb una rematada alta que avisava les intencions dels locals.

La Damm s’ha pres el partit contra un rival ja descendit amb molta seriositat i Marc Delgado ha estat el següent en alertar el bàndol aragonès finalitzant una acció d’estratègia. Més tard, una jugada de qualitat de Martí dins l’àrea ha estat refusada per un porter visitant que ha estat el protagonista del partit evitant els gols cervesers.

Ho intentaven de totes les formes els vermells, també des del cantó esquerre, on Almansa ha castigat el seu defensor en més d’una ocasió. El pal ha evitat l’1-0 després d’una gran passada filtrada d’Adri i l’assistència posterior de Delgado per Júnior tampoc ha acabat dins la xarxa.

En aquest tram de partit, del minut 30 al 45, només la manca d’encert ha privat el conjunt de l’estrella de marxar amb avantatge al descans amb les nombroses accions de gol que ha generat. Soto ha aturat un nou intent d’Almansa i, a continuació, una centrada molt perillosa de l’extrem per Martí no ha acabat dins de miracle!

El pal ha tornat a escopir una rematada vermella, aquesta vegada de Vega amb un xut llunyà, i l’última ocasió l’ha protagonitzat Júnior pel quadre local, que marxava a l’equador del matx amb la feina pendent de materialitzar.

La Damm ha saltat al segon temps amb el mateix ritme i s’ha centrat a atacar la porteria rival per obrir el marcador. Una centrada de Vega per Júnior al primer pal i un cop de cap del mateix Vega a la centrada d’un córner han seguit el fil de les ocasions vermelles de la primera part.

Al minut 65, Almansa ha marejat fins a quatre defensors amb una brillant acció individual, però el porter ha aparegut en el darrer instant per tornar a negar-li el gol a l’extrem santcugatenc. No hi havia manera d’obrir la llauna… així i tot, els de l’estrella no s’han desesperat i han seguit picant pedra fins al final, com van demostrar rencentment contra l’Ebro o el Sant Andreu.

Hauria estat el gol de la jornada una deliciosa assistència d’Almansa per Vega, que ha impactat d’esperó al cor de l’àrea, però la rematada ha fregat el travesser. Ha somiat amb la victòria el Montecarlo, que ha trenat un contraatac perillós que els locals han pogut neutralitzar i, a partir d’aquí, s’han fet amb el partit.

Al 87’, pilota penjada a l’àrea de Vega i Adri ataca el punt de penal imperial, amb el cap, per connectar una rematada inapel·lable que val els tres punts. Com ja va fer al camp del Cornellà fa dos mesos, el migcampista ha aparegut als darrers instants per donar-li la victòria al seu equip i escalar fins al segon lloc de Divisió d’Honor.

L’afició celebrava la dotzena victòria en tretze partits quan ha arribat el segon gol al contraatac, amb els aragonesos a camp contrari buscant l’empat. Capde ha conduït una jugada que ha acabat als peus d’Aliou, que ha superat la sortida del porter i ha convertit el seu catorzè gol de la temporada per tancar un matx que engreixa la temporada brillant que estan realitzant els de Luis García.

Només queden dos partits per disputar per aquesta generació històrica, que la setmana que ve visitarà el Mallorca, diumenge a les 17 h de la tarda.