JA

Som de Divisió d’Honor!!

ATLÈTIC SEGRE 1-3 JUVENIL A

Lleida. Ignasi Cardó, cap de premsa

1 any i 14 dies ha trigat el Juvenil A de la Damm en recuperar la màxima categoria. Els cervesers han realitzat una temporada fantàstica i amb la victòria d’avui contra l’Atlètic Segre han certificat l’ascens matemàtic a la Divisió d’Honor Juvenil a falta de quatre jornades pel final.

L’equip dirigit per Martín Posse ha dominat la lliga amb autoritat, situat a les posicions capdavanteres durant tot l’any, arribant al final del campionat amb un ampli marge per cantar la promoció.

La primera part no ha tingut gaire història. Els locals han plantat cara en el tram inicial fins que els cervesers s’han apoderat del domini de la pilota. Un domini pla, ja que els visitants no aconseguien generar ocasions perilloses davant la defensa ordenada dels lleidatans. Les més clares han estat a les botes d’Esteban. Primer, amb un xut desviat després d’un córner picat en curt. A continuació, amb un cop de cap astut aprofitant una gran passada de Bordas, i més tard, amb un u contra u molt difícil després d’un control llarg que ha donat avantatge al porter.

La Damm ha acabat trobant premi just abans del descans. Al minut 42, Aitor ha avançat els de verd. Bergé l’ha posat perfecta perquè el davanter la punxés amb molta qualitat dins l’àrea i definís a plaer davant la sortida del porter. Golàs del conjunt de l’estrella en un moment clau del matx.

I just després de la represa, marcaven el segon els cervesers, posant terra per mig. Naranjo ha baixat una pilota i ha estat objecte de falta clara, però l’àrbitre ha deixat seguir la jugada davant la cavalcada d’Aitor, que ha avançat pel carril central amb decisió i ha conduït més ràpidament que cap defensor per acabar resolent al pal creuat i doblar l’avantatge.

A partir d’aleshores, els de Martín Posse han controlat el matx a plaer, generant més ocasions per marcar un tercer gol que han perdonat. Naranjo i Aitor l’han tingut amb dues jugades trenades per la banda dreta, però els ha mancat encert en la rematada.

L’Atlètic Segre ha aprofitat el desencís dels visitants per marcar en l’única ocasió clara que han tingut. Bayona ha rebut una passada entre línies i, tot i que Pau ha aturat el primer xut, el jugador local no ha errat en la segona rematada.

Els lleidatans han intentat generar un estat de nerviosisme que fes dubtar al conjunt de l’estrella, que no ha vacil·lat i ha marcat l’1-3 pocs minuts més tard. Omar ha centrat des de la banda dreta on ha aparegut Suárez per segellar el partit i fer embogir la família cervesera.

Els de Martín Posse no es donen per satisfets amb l’ascens de categoria i afronten els últims 12 punts des del lideratge del grup amb un últim objectiu: convertir-se en campions de lliga per tancar un any rodó.

A més, el Juvenil B de la Damm ha acabat d’arrodonir el dia proclamant-se campió del grup 2 de Preferent a falta de tres jornades pel final, i aconseguint, alhora l’ascens a la Lliga Nacional Juvenil.