Go to: Contingut » | Main menu » | Information menu »


Presentació

Des dels seus inicis, el C.F.DAMM sempre ha comptat dintre de la seva estructura amb personal dedicat a la salut i l'atenció mèdica de l'esportista.

La figura irrepetible del Sr Llorens, que desenvolupava les funcions de sanitari, massatgista, organitzador general i encarregat del material incloent la cura i manteniment de les botes dels futbolistes, va ser l'inici del que avui en dia és el servei mèdic del Club.

Durant els primers anys, el traumatòleg consultor era el Dr. Antonio Altisench, dels serveis mèdics del FC Barcelona, que en la seva consulta del carrer Rosselló tractava i controlava els jugadors lesionats del nostre Club.

L'any 1983 s'incorporà la figura del metge a l'estructura pròpia del club.  El Dr Carlos Barcons Bellido inicià la seva activitat professional com a membre del staff  i les visites i tractaments tenien lloc a les mateixes de les instal·lacions esportives.

L'any 1989 es va construir la infermeria del camp de DAMM, que permetia disposar d'una sala amb capacitat per a dues lliteres.

Un fisioterapeuta assistia diàriament els jugadors lesionats i les urgències que poguessin sorgir. Progressivament es van anar incorporant fisioterapeutes titulats als diversos equips federats en competició.

La temporada 1990-91, es van començar a realitzar les revisions mèdiques anuals a les dependències del Club.  En aquelles dates, s'introduïa a Espanya l'Especialitat de Medicina de l'Esport i de l'Educació Física, especialitat via MIR, fet que va permetre que poc temps després les esmentades revisions fossin realitzades per un especialista degudament titulat.

La temporada  2002-03, es van iniciar les sessions de Tècniques de Reanimació Cardio-Pulmonar Bàsica dirigides al personal sanitari i tècnic del Club que treballava en contacte directe amb els jugadors en el terreny de joc durant la realització de partits o entrenaments.

Aquestes sessions van ser impartides per personal Especialista en Emergències oficialment qualificat, el que permetia obtenir una acreditació de la formació rebuda incloent la capacitació per a utilitzar el Desfibril·lador Automàtic en cas d'emergència i seguir els protocols d'actuació de la Recuperació Cardio Pulmonar.

La temporada 2006-2007 , el CF Damm va incorporar un Ecògraf per millorar el diagnòstic i seguiment de les lesions musculars i un Fluoroscòpic que permet el diagnòstic de lesions òssies de les extremitats.

La temporada 2007-08, es va construir l'actual Servei Mèdic en les instal·lacions de Feliu i Codina, dependències compartides amb la  U.A. Horta. Aquest fet va suposar un gran avenç en la millora del servei mèdic al poder comptar amb sales separades per a les diferents especialitats facilitant la coordinació de l'atenció dispensada als jugadors
En l'actualitat el servei mèdic disposa dels aparells i instruments necessaris per poder realitzar a nivell ambulatori el control i l'atenció bàsica per garantir la prevenció i cura de la salut de l'esportista i realitzar els diagnòstics i seguiments de les patologies degudes a les lesions en la pràctica esportiva.

L'organització actual del servei mèdic del C.F. DAMM, està  formada per:

ORGANIGRAMA SERVEI MÈDIC C.F. DAMM

RESPONSABLE – Carlos Barcons Bellido - Traumatòleg

Administratiu - Material i compres – José Manchado

 

TRAUMATOLOGIA ESPORTIVA I REHABILITACIÓ

Traumatòleg - Alberto Ruiz

Fisioterapeutes - David Ayala i Rubén Boo

Quiromassatgista – Jordi Moro

Recuperador , Monitor Gimnàs - Nico Palanca

 

MEDICINA ESPORTIVA – PREVENTIVA – EMERGÈNCIES

Metge de l'Esport – Juan Carlos Arias Estévez

Cardiologia – Pilar Sánchez Chamero

Metge Expert en Emergències, DEA, 061 – Alfonso López Gomáriz

Infermeria – Lucía Ortega i Sergi López

Nutricionista , Tècniques Especials – Xavier Vélez

Podologia – Olga Ferrer Aznar

Psicologia de l'Esport – Cristina Lagarma 

   

FISIOTERAPEUTES EQUIPS

Juvenil A – Jordi Moro y David Ayala

Juvenil B – Rubén Boo

Juvenil C – Manuel Moreno

Cadet A – Sergio Muñoz

Cadet B – Xavier Álvarez

Infantil A – Salvador Costa

Infantil B – Laura Poblet

Aleví A – Sara do Santos

Aleví B – Xavier Camilleri

Aleví C - Xavier Gay

Benjamins – Salvador Palanaca i Emilio Jardí