Go to: Contingut » | Main menu » | Information menu »


Història del Club

El C.F.Damm neix de la iniciativa d’un grup de treballadors afeccionats al futbol que, amb l’ajut de l’empresa, decideixen formar un equip. Un any més tard, en 1954, modifiquen la idea inicial i acorden crear un club de futbol, amb l'única finalitat de formar i educar el jovent mitjançant la pràctica del seu esport preferit. És llavors quan es constitueix el primer equip juvenil federat amb el nom de l’empresa cervesera: C.F. Damm, que no té, en cap moment, intencionalitat lucrativa ni de promoció de la marca mitjançant el club.

 

El primer president va ser l’Antonio Carrera, pel càrrec passaran altres persones com ara en Francesc Barcons, l’Àngel Rodríguez i l’Antonio Guiu, que alternaran anualment la presidència, encara que en realitat serà en Josep Barcons qui assumeix les funcions de dirigir el club fins a arribar a ser oficialment president, càrrec que ocupa en l’actualitat.

 

Al principi només comptaven amb un equip juvenil, integrat per jugadors de 15 a 18 anys, però progressivament el club ha anat incrementant el número d’equips i de futbolistes. L’any 1973, l’entitat ja era formada per 8 equips i 150 jugadors, en l’actualitat el C.F. Damm té aproximadament 220 jugadors repartits en 13 equips i 120 nens composen l’escola de futbol base.

 

Els anys més destacats per al club, independentment dels més significatius a nivell de títols, van ser aquells ens els que va formar part de la Lliga Sub-19 amb l’equip juvenil, durant 9 dels 10 anys que va estar vigent l’esmentada categoria. La Damm era una de les poques entitats que no tenien equip professional i mantenia la seva presència entre l’élite del futbol estatal. Malgrat aquest enorme desavantatge, va aconseguir fites força importants, si no a nivell de títols aconseguits, sí en l’aspecte de promoció i aportació al futbol base, un dels pilars de la seva filosofia.